reinstalacija xp

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Nece moci tako rezao sam ja tako i nije bio butabilan.

Nisi u pravu brate, rezao sam ja sve vrste Windows-a (95, 98, 2000,ME, XP, Vista, Win 7) i nikad nisam imao problema, ne znam odakle ti ideja za to, u Nero-u mozes da rezes i iz Smart-a Burning ROM i iz Express-a (Disc Image Or Saved Project), jer je upravo taj iso file Image ( International Organization for Standardization) i moze se rezati na oba nacina.
Nisi dobro uradio podesavanja Nero-a zato i nije bio Boot-abilan, jer te je pitao da ga sam raspakuje (sto Nero upravo sam odradi).
A programa za rezanje ISO, UDF, BIN, MDS/MDF itd ima koliko hoces i svi su verzatilni za tu namenu, kao i taj Power Ultra ISO Burner, koji u stvari sve to sam odradi po standardnim podesavanjima CD ISO Standarda, a nero te pita za potvrdu istog, samo u tome je razlika.

Moci ces da narezes, hajde rezi brate, nije nauka.....

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
859
znaci samo narezem i prije nego sto se upali ubacim cd i samo instaliram jeli

Dodato posle 12 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

a da li imam neke potrebne programe koje moram a instaliram da bi mi radio

hoce li moci za nero start smart

Dodato posle 24 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

imam prazan dvd dali mora cd

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Joj, pa ti jos nisi narezo CD OS-a, sta cekas brate, ceo dan rezes jedan CD, naravno da moze preko StartSmart-a ili udji u Nero Express (Ispod Nero Burning ROM) i idi na opciju Disc Image Or Saved Project, zatim izaberi direktorijum, gde si ga smestio, sve one fajlove selektujes, podesis brzinu i to je to.
Kada narezes disc, izbacis ga iz ROM-a i vratis ga ponovo i mora da izadje Autorun sa upitom za Install sistema, to je test, da li je uspeo boot, nista vise.
Sto se tice instalacije, odes u BIOS, u opciji Advanced izaberes da Fist Boot bude CD/DVD-ROM, zatim po izlasku iz BIOS-a Restartovace se racunar, ucitace ti disc i pisace Press Any Key for boot.....
I krece Setup Windows-a.
Ne zaboravi SATA Drivere.....
Ne trebaju ti nikakvi programi radis cistu instlaciju OS-a, kada je zavrsis onda instaliras programe koji su ti potrebni.
Ja mislim da je sada jasno....

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
859
da ali dali idem samo na next i next i narezao sam na dvd dali je u redu i dali prije nego sto se upali ubacim cd i ide

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Idi na next, ali upisi koji si medij stavio da ti prepozna uredjaj za DVD i izaberi brzinu do 4x za dvd.
Ma neka ostane disc u ROM-u, to nema nikakve veze brate, vec u BIOS-u (restartujes komp i pritiskas taster DEL) moras podesiti da First Boot mora biti CD ili DVD-ROM, jer drugacije ne mozes zapoceti instalaciju.
Nema veze sto si ga rezao na DVD medij, samo sto je prevrlik za 700MB koliko zauzima Win XP, ali nema veze.
Jesi li probao da vidis da li radi Autorun?

Evo ti tutorijal, kako da instaliras XP:
http://serbianforum.org/tutorijali/30517-instalacija-operativnih-sistema.html
St

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Sto se tice instalacije, odes u BIOS, u opciji Advanced izaberes da Fist Boot bude CD/DVD-ROM, zatim po izlasku iz BIOS-a Restartovace se racunar, ucitace ti disc i pisace Press Any Key for boot.....
I krece Setup Windows-a.
Ne zaboravi SATA Drivere.....obavezno...

Ja mislim da je sada jasno....

Dao sam ti tutorijal u prethodnom postu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag