Rednap: Engleskoj treba identitet

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.508
Menadžer Kvins Park Rendžersa Hari Rednap rekao je da želi da Engleska izgradi svoj identitet i da bi mogao da ponudi Fudbalskoj asocijaciji neke savete.
79383303353c96d3835f66146701924_w640.jpg

Poslednjih dana dosta se pričalo o tome kako bi Englezi trebalo da se ugledaju na pristup Nemaca, koji su osvojili Svetsko prvenstvo igrajući svoj fudbal.

Englezi su, s druge strane, takmičenje završili već u grupnoj fazi, sa samo jednim bodom.

Međutim, iako mnogi od Engleza traže da se ugledaju na Nemce, Rednap želi nešto drugačije, da tim bude svoj.

Problem je u ovome – Francuska je osvojila Svetsko prvenstvo 1998. godine i moramo njih da kopiramo. Onda oni na sledećem šampionatu ne pokažu ni deo onoga sa prethodnom, pa bi zato trebalo da kopiramo Italijane, pa Špance, i sada Nemce. Posle sledećeg Svetskog prvenstva kopiraćemo nekog drugog, zar ne? Treba da budemo svoji, da imamo svoj identitet i da izvučemo najbolje iz naših igrača. Kakav je engleski stil igre? Tako bi trebalo da igraju svi, od mlađih kategodija do najstarijih. Treba da angažujemo ljude da rade sa decom, a da oni imaju filozofiju kako treba da se igra“, naglasio je Rednap.

Na pitanje da li su ga iz Fudbalske asocijacije pitali za mišljenje, Rednap je odgovorio:

Naravno da nisu, oni imaju previše stručnjaka. Ako bi me pitali, ja bih im rekao šta mislim, možda bih mogao da pomognem“.

izvor:b92.net
 
Natrag
Top