Recycler virus

Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
Kako ukloniti dosadni virus Recycler?

Neki antivirusni programi ga otkrivaju, ali ga, po svemu sudeci, ne otklanjaju jer se on opet pojavljuje.
Neki nacin rucno?
Ima li neko licna iskustva sa tim virusom s obzirom da je dosta rasporstranjen, narocito u krugovima firmi, a prenosi se najcesce preko fles memorije?

Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
933
Nema mu brisanja,jedino sistem da radis... Antivirus ga obrise al on o5 se stvori.

Član
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
69
Recycler nije virus,nego posljedica virusa.To sluzi da kad obrises odredjene viruse,da se oni odatle mogu vratiti.Znaci,obrisi virus koji ga stvara i obrisi sadrzaj tog foldera i problem je rijesen.Jedini problem je to sto ako obrises virus,vratice se iz recycler-a,ako obrises recycler,stvorice ga virus;tako da bi se taj citav postupak trebao vrsiti u Safe Modu jer tamo oni nece biti aktivni.To radi 100%,ja sam ih tako uklanjao,jedino moras znati koji je tacno virus,a to ces znati tako sto pogledas sta se nalazi u recycler-u.Vecina tih virusa se smjesta direktno na sve particije,ali bi trebalo otkloniti taj virus iz startup-a(Start\Run\msconfig pa u startup treba da uncheck-ujes).

Član
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
1.030
1. Potrazi proces CTFMON.exe i ugasi ga u procesima
2. Potrazi CTFMON.exe u start-up i izbrisi ga
3. Disejbluj skrivene,sistemske i samo citajuce atribute za autoran.inf i izbrisi folder
4. Izprazni recycle bin
5. Podigni sistem u safe mod-u
6. Ponovi ovo na svim particijama na kompu
7. Otvori reg editor i modifikuj NoDriveTypeAutoRun sa 03ffffff (HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARE HKEY_CURRENT_USERSOFTWARE)
8. restartuj racunar i skeniraj ga sa AV

Član
Učlanjen(a)
29.05.2009
Poruka
3
uradi download malwarebyte programa i instaliraj ga, idi u control panel i tamo isključi tvoj antivirus program, potom idi u safe mode i potom pokreni malwareyte, pa kada ga po završenom skeniranju bude stavio u karantin, obriši ga odatle, vrati se ponovo i sada pokreni tvoj antivirus, pa potom pokreni kompjuter. Postavi i neki hijack, npr HijackThis.exe i to je to, samo pazi nemoj da brišeš nešto što ti nije poznato.

Učlanjen(a)
21.11.2013
Poruka
2
ja sam koristio combo fix... uspio je da mi skine taj virus.. ali samo sa c: particije... na D: mi je i dalje ostao.. s tim da mi combo fix nije radio kao na nekim tutorijalima... odradi vecinu onoga sto treba... izbaci recenicu da ce skeniranje trajati do 10 min i na tome ostane.. nakon sat dva i dalje isto stoji... tada sam nasilno ugasio racunar i vidio da je uspio.. ali samo sa c particije... sta bi moglo biti .. i moze li savjet za ovaj drugi dio da obrisem.. hvala

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Sto se tice fleski ima jedan mali programcic Usb imunizer flesku
ocistis od virusa ako treba i formatiras je i pokrenes ovaj program
selektujes flesku i odaberers imunize!
Ja ga koristim vec neko vreme i za sad nisam imao nikakvih problema!
Program je besplatan!
Kod:
http://labs.bitdefender.com/projects/usb-immunizer/overview/

Natrag