Recept za srećan život je sasvim jednostavan: Kad žena sebe stavi na prvo mesto, lepe stvari počnu da se dešavaju!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Recept za srećan život je sasvim jednostavan: Kad žena sebe stavi na prvo mesto, lepe stvari počnu da se dešavaju!

Kad počnete da brinete o sebi, lepše ćete se osećati, a onda i lepe stvari počnu da se dešavaju. Ne kažu bez razloga, kako zračiš, tako privlačiš

206829_shutterstock-534338194_lse0f94b32043e0f4c.jpg


Mišel Obama je jednom rekla da sebe uvek stavlja na prvo mesto i da joj je briga o njenim potrebama najvažnija stvar. Na pitanje da li smatra to sebičnim rekla je: "Toje praktično, a ne sebično. Previše vremena provodimo ignorišući sopstvene potrebe zbog brige o drugima i rešavanju tuđih problema. Moj savet svima je: "Ulažite u sebe jednako koliko i u druge".

U savremenom društvu još uvek postoji mit da je svrha žene da služi drugima, mužu, deci, da je na njoj da sve bude u najboljem redu.

Postavljanje sebe na prvo mesto ne znači zanemarivanje drugih u potpunosti, već naučiti da ukoliko želimo da imamo srećan život, moramo pre svega da vodimo računa o sebi. To je filozofija kojom svaka žena mora da se vodi. Kad žena brine o sebi i svojim potrebama, postaje srećnija, a onda lepe stavri počnu da se dešavaju.
Kada se kaže ulaganje u sebe, mnogi pomisle na fizički izgled. Međutim, to je mnogo širi pojam. Ulaganje u smislu duhovnog nadograđivanja, učenja novih stvari i ugođanja sebi. Ispunjavanja nekih želja i stvari koje istinski izazivaju radost.

Nije prirodno stalno brinuti o drugima i njihovim životima. Ni jedna majka ne sme da dopusti da zanemari svoj život zbog dece i postane njihov rob. Dobra majka i supruga nije ona koja porodicu sačeka sa skuvanim ručkom, ispeglanim vešom i sređenom kućom. Dobra majka i supruga je ona koja je srećna.

Evo kako ovakav stav menja život iz korena:

  • Šaljete poruku ljudima kako da se ophode prema vama

Ukoliko poštujete sami sebe i drugi će. Ukoliko držite do sebe i svojih stavova, okruženje će se prema vama ophoditi sa velikim uvažavanjem.

  • Postajete emotivno stabilniji, jer ništa ne očekujete od drugih

  • Zdravlje postaje bolje

Imate više vremena za sebe, a to donosi mir i radost

  • Konačno imate priliku da otkrijete sebe u potpunosti. Naučićete koje stavri vam prijaju, a koje ne

  • Privlačićete prave ljude, stavari i situaije u svoj život

Srećni ljudi postaju kreatori svog života, oni privlače prave ljude u svoj život. Oni su ispunjeniji, spremniji za druženje i uspešniji u savakoj životnoj sferi.

  • Kada postanete ljubaznji prema sebi, tako ćete se ophoditii prema drugima

  • Znate da vam tuđe odobrenje nije potrebno

Osobe koje su svesne sebe i svojih kvaliteta ne zavise od tuđeg mišljenja. A jake osobe su samo one koje ulažu u sebe.

  • Rasterećeniji ste

Kad naučite da nije vaša obaveza da rešavate sve tuđe prbleme, moćićete da udahnete život punim plućima, mnogo rasterećeniji i srećniji.


(stil.kurir.rs)
 
Natrag
Top