Real Madrid C.F. ~ Los Galácticos

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
"Pravi" Ronaldo ponovo na Santjago Bernabeuu

"Pravi" Ronaldo ponovo na Santjago Bernabeuu

Brazilac Ronaldo biće počasni gost Real Madrida na subotnjoj utakmici sa Sportingom.

v202032p0.jpg

Predviđeno je da nekada najbolji fudbaler sveta izvede početni udarac i da mu čelnici "kraljevskog kluba" uruče repliku statue koja je ranije postavljena ispred svlačionice na stadionu Santjago Bernabeu.

Ronaldo (34) je završio karijeru ove godine u dresu Korintijansa, a 14. februara na konferenciji za medije kao razloge povlačenja naveo je "veliki umor i probleme sa tiroidnom žlezdom".

Fudbalski savez Brazila prirediće Ronaldu revijalnu oproštajnu utakmicu u dresu sa državnim grbom 7. juna u Sao Paulu protiv selekcije Rumunije.

Najbolji strelac u istoriji svetskih prvenstava i, uz Francuza Zinedina Zidana, jedini igrač koji je tri puta proglašavan fudbalerom godine u izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), bio je član Reala od 2002. do 2007.

U tom periodu osvojio je dve titule prvaka Španije i po jedan Interkontinentalni kup i španski Superkup.

(Tanjug, foto AP)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Murinjo bez Ronalda, Benzeme i Marsela

Murinjo bez Ronalda, Benzeme i Marsela

Trojica važnih igrača zbog povreda neće igrati protiv Sportinga i Totenhema.

v202025p0.jpg

Real Madrid igraće bez Kristijana Ronalda, Karima Benzeme i Marsela u prvenstvenoj utakmici sa Sportingom iz Hihona i prvom meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Totenhema.

Trio prvotimaca je povređen, a trener Žoze Murinjo je potvrdio da ne računa na njih u naredne dve utakmice.

"Lekari su bili jasni. Nijedan od njih trojice sigurno neće biti spreman pre meča sa Atletikom iz Bilbaoa", poručio je Portugalac.

"Kraljevi" će se sa Sportingom će se sastati u subotu, sa Totenhemom 5. aprila, a sa Baskijckima 10. aprila.

"Utakmica sa Sportingom nam je izuzetno važna. Ne tako važna kao predstojeće finale Kupa kralja (protiv Barselone), ali važnija od meča sa Totenhemom".

Murinjov tim će uskoro biti pojačan oporavljenim napadačem Gonzalom Iguainom, koji je nedavno zaigrao za "B" tim.

"Iguain ponovo trenira punim intenzitetom sa ekipom i dobro je što će moći da nam pomogne u finišu sezone. Čestitam i njemu i lekarskoj ekipi na dobro obavljenom poslu i oporavku bržem od očekivanog. Očekujem da mu navijači požele toplu dobrodošlicu kada se bude vratio na teren".

Trofejni stručnjak ponovo se dotakao svoje budućnosti na Santjago Bernabeuu, jer se dosta špekuliše o njegovom odlasku po završetku sezone.

"Imam ugovor na četiri godine, ali to nije važno. Računa se samo da li su svi zadovoljni. Ako igrači, navijači i uprava budu želeli da ostanem - ostaću", zaključio je Žoze Murinjo.

(MONDO, foto AP)

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
koja hladnoca u madridu jutros cak -8 stepueni . pise marca murinjo narucio kamion drva i uglja .kazu smrzo se ko p***a.

izadjiteee na balkoneee pozdraviteee šampioneee.

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
ovo protiv hihona je za mene neverovatan rez,cak imam sumnju da je bilo i mutnih radnji zato sto su neke azijske kladionice blokirale mec a neke znatno smanjili kv na hihon.no ne bitno to,nisam gledao ut pa ne znam sta se desavalo ali kad se najmanje ocekivao poraz on je dosao pamet u glavu za sledece ut pa da se izvuce pouka,prvenstvo je zavrseno treba se okrenuti ls i kupu

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
sta ti je cudno, real igrao bez pola ekipe. povrijedjeni : Benzema, Marcelo,c ronaldo, Alonso . sad idete u Bilbao Atletiku i tu je moguce rasipanje bodova.

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
znam,ali opet i bez njih su trebali dobiti.prvenstvo je reseno 95%,treba se fokusirati na ostala takmicenja

Natrag