Član
Učlanjen(a)
02.08.2010
Poruka
535
Ovo pitanje je isključivo za muškarce

Zamislite da ste čovek koji ima "viška" novca.
Ne previše, ali više nego većina ljudi oko vas.
Imate svoj privatan bisnis.
Radite skoro ceo dan.
I oženjeni ste.

Žena traži razvod braka i pola novca koji ste stekli u braku.
Imate u vidu da je žena za razliku od vas čuvala decu ili imala daleko manje prihode od vas.

Sud odlučuje da po zakonu pola pripada ženi.
A onda pesnica u lice - pola od onoga što ste godinama stvarali uzima vaša žena.
I plus 25% vaše plate na ime alimentacije dok deca ne postanu punoletna

Kako bi reagovali (a znate da tu nema pravde)???

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
OK,ide njoj pola i alimentacija,ali će ona sa time da hrani klince... Dakle,daješ indirektno svojoj deci! Radio si i zaradio,kako kažeš,ali druže - biti kući i trčati oko dece nije ni malo lak posao...

Član
Učlanjen(a)
02.08.2010
Poruka
535
Ja bi davao alimentaciju, ali zašto da joj ostavim sve ono što nije njeno (stečeno u braku mojim radom a uzeto sa njene strane)?

Možda bolje da sam izostavio decu iz cele priče, verujem da bi odgovorili bili mnogo drugačiji

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Ja bi davao alimentaciju, ali zašto da joj ostavim sve ono što nije njeno (stečeno u braku mojim radom a uzeto sa njene strane)?

Možda bolje da sam izostavio decu iz cele priče, verujem da bi odgovorili bili mnogo drugačiji

Pa,ako hoćeš da čuješ precizno mišljenje - moraš precizno i da pitaš! Da si izostavio decu iz priče - dobio bi odgovore tipa - kontratužba,skup advokat (koji bi ti i onako uzeo pola),upucaj kučku i slično...
Ali,gledaj ovako na stvari - dok si ti razvijao biznis,ona je razvijala klince! Da je sve išlo OK,za deset godina bi bili fina porodica,sa svojim biznisom... I ona je imala udela u toj finansijskoj strani priče samim tim što ti je dala vremena da se baviš poslom... Šta da si morao još decu da čuvaš? Izgubio bi i više para! Ali,opet - da si ih i ti čuvao možda se ne bi ni rastali... Ne znam...

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.077
Zakon je jasan po tom pitanju, sve što je stečeno u braku deli se na pola. Ona možda nije "radila", ali je radila u kući i podizala decu, što je veoma težak posao. Savršeno ima prava na polovinu stečene imovine i ne znam zašto te to pogađa. Da si ti ostao kod kuće i gajio decu a ona se posvetila karijeri, bilo bi isto. Ima mnogo takvih slučajeva.
A alimentaciju koju daješ za decu, pa to je svršeno normalna stvar.
U svakom slučaju, i to pola imovine što daješ njoj, daješ svojoj deci, jer deca ostaju s njom. Neće ona sigurno ostaviti decu i s tim parama pobeći na Havaje.
Trenutno verovatno jesi povređen, ali sve je to savršeno u redu. Pogledaj to malo i s njenog aspekta, pa ćeš razmišljati drukčije.

P.S.
Jesi rekao da pitaš samo muškarce, ali mislim da nisi fer, zato sam poželela da ti kažem šta mislim.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Definitivno - DA......ako postoji " Valjani Razlog "

NE zbog Nje...yes3... Deca razvedenih roditelja .....taj događaj ....kao " Traumu " nose posle celi život....yes3.

Oženio sam se zbog " Ljubavi "...yes3...ali moj cilj su bila " Moja Deca ".....:yea:.

Pare ću zaraditi...:roll:..

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
254
Ne bih reagovao. Dao bih i vise. Ne zbog nje vec zbog dece ....
Joj, a odakle ti ideja da će i onih 25% ići 'na decu'? Bez problema dati i više nego što sud naredi, ali 'njoj', NI ŽUTU BANKU NA RUKE!!! Sve što klincu/ klincima treba, kupuj im, nabavljaj i čuvaj fiskalne račune. Ako gospođi zasmeta što ne dobija valutu na ruke (a zasmeta im, pre ili kasnije, bez izuzetka), pred sudom imaš dokaze da si novac davao. A za budućnost, nauči da su predbračni ugovori savršeno legalne i pravosnažne pravne institucije.

Natrag