Razotkrijte najčešće muške strahove

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.034
Razotkrijte najčešće muške strahove

Blic žena

Čak i oni koji pucaju od samopouzdanja imaju mnogo strahova koje kriju kao zmija noge. Čega se to muškarci najviše plaše? Marija Mitrović, psiholog, zna odgovor na to pitanje.

7314_strah_if.jpg

Milioni muškaraca širom planete ozbiljno brinu zbog svog zdravlja, a strah od iznenadne smrti raste proporcionalno s godinama. Posebno ih zabrinjava srčani udar

Svi naši muškarci, kao i 99 odsto nas, imaju gomilu običnih briga koje vešto skrivaju. Budite sigurne da i oni provedu po koju besanu noć jer ih muče ćelavost, loša finansijska situacija, potencija ili pitanje da li su dovoljno dobri šefovi, muževi, očevi i sinovi. Ako ne znate od čega strahuje većina muškaraca, saznajte šta je utvrdila Marija Mitrović, psiholog. Ona će vam otkriti šta vašeg dragog može da izbaci iz koloseka.

STRAH OD ĆELAVOSTI

– Koliko god nam se ovaj problem činio kao vrhunski dokaz za da su muškarci sujetni koliko i žene, ne smeškajte se jer pripadnici jačeg pola smatraju da sa svakom izgubljenom dlakom gube deo svoje muškosti. Iako je ženama jasno da ćelavost nije ni u nikakvoj vezi sa inteligencijom, šarmom i toplinom, muškarcima to nije od velike pomoći. Zato, kad se taj proces pokrene i kada nekada njegova bujna griva počne da nestaje, budite posebno nežne i pune razumevanja. Ne škrtarite s komplimentima i, kada god možete, pohvalite svog seksi ćelavca – kaže Marija Mitrović.

STRAH OD BANKROTA
– Brigu za materijalnu sigurnost svoje porodice većina muškaraca doživljava kao jedan od najvažnijih životnih zadataka. U kriznim vremenima, kad su otkazi i besparica svakodnevna pojava, strah od bankrota odnosno od nemogućnosti da svojoj porodici obezbedi normalan život, strahovito frustrira svakog muškarca. Kako da mu pomognete? Pa, za početak, ukoliko još uvek ima posao, počnite da štedite i to će malo ublažiti njegov strah. Ukoliko je ostao bez posla, ponudite mu mnogo razumevanja i ljubavi. Zaboravite na prebacivanje i osuđivanje. Tako će mu biti malo lakše – kaže Mitrovićeva.

STRAH OD INFARKTA
– Milioni muškaraca širom planete ozbiljno brinu zbog svog zdravlja, a strah od iznenadne smrti raste proporcionalno s godinama. Posebno ih zabrinjava srčani udar, pa već imaju razrađen scenario po kojem u jednom trenutku prate finalnu utakmicu omiljenog fudbalskog kluba, a u drugom bespomoćno zure u plafon operacione sale. Jednostavno, što su stariji, muškarci sve češće slušaju priče o iznenadnoj smrti kolega ili poznanika, pa je strah od takvog kraja neminovan.
Ako želite da mu olakšate, podstičite ga da redovno ide lekaru i da kontroliše svoje zdravlje – savetuje Marija Mitrović.

STRAH OD IMPOTENCIJE
– Kad vašeg muškarca u ključnom trenutku izneveri njegova muškost, teško da bilo šta u njegovom životu može da se meriti s tom katastrofom. Osim toga, s godinama raste strah od nemogućnosti postizanja erekcije, pa muškarci brzo upadaju u začarani krug iz kog teško izlaze. Tada na scenu stupate vi. Možete ga utešiti činjenicom kako je problem erektilne disfunkcije nešto s čime se u nekom trenutku života suoči barem jedan od pet muškaraca na svetu, i da ćete zajedno pregurati krizu – kaže Mitrovićeva.

STRAH OD NEUSPEHA DECE
– Muškarci se u trenutku kada osete čari roditeljstva suočavaju s gomilom novih strahova i to je jednostavno neizbežno. Strahuju za sigurnost dece kad počnu da prave prve korake, pa kad krenu u samostalni biciklistički pohod, a onda se na to nadovezuju brige zbog školskog gradiva... Pre nego što dete uđe u pubertet očeve muči opasnost od narkotika, alkohola, lošeg društva, neželjene trudnoće i tako redom, dok su živi.
Morate da znate da većina očeva nije ni preterano ambiciozna niti podstiče decu da uče kako bi se hvalili njihovim uspesima, oni jednostavno žele najbolje za svoje potomke – kaže Marija Mitrović.

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Covek ulazi u kucu i zatice pismo:

"Celavko,
ja i Perica sa treceg sprata odlazimo da zapocnemo novi zivot zajedno... Dosta mi je svega i ne mogu vise... Znam da su nas stiskali razni problemi,ali ovo sa tom tvojom impotenciom je prevrsilo svaku meru! Ostavila bih ja tebe i ranije,ali sam se nadala da ce se bar na tom polju nesto promeniti! Na zalost jeste - na gore... Ne brinem da se Perica i ja necemo snaci,jer sam uzela sve pare iz one tvoje metalne kasice za pistolj (ukupno 12.450 evra)! Doktoru u bolnici gde si lezao,sam dala 100 evra da te malo bolje pripaze,jer treci infarkt ne verujem da bi preziveo koliko si bio slab. Eto,cisto da ne kazes da nisam nikad ucinila nista za tebe!
Ah,zaboravila sam da kazem da je pronadjen onaj tvoj pistolj! Nasla ga je policija. Nas Jovica je hteo da ubije svog decka jer je ovaj hteo da raskine sa njim... Sreca pa je Jovica imao drhtavicu u nedostatku droge i nije pogodio tog mladica i tako je tragedija izbegnuta!
Da znas samo da je nasa Marija opet trudna! Bila sam pre neki dan kod nje i bas je srecna! Valjda ce joj ovaj peti brak uspeti,ne znam... Cim se njen Mirko vrati iz zatvora vencace se zvanicno i rekao je da ce priznati i ostalo troje dece i ako nisu njegovi. On strasno voli decu...zbog dece je i zaglavio 10 godina,ali meni tu bas i nije jasno zasto... Nasli mu nesto na kompjuteru,a ja se bas u kompjutere ne razumem...
Ostaj zbogom dragi moj. Uvek cu te pamtiti i na neki nacin voleti.
Tvoja bivsa zenica...."

P.S:Cega bi se taj bojao u zivotu? :lol:

Natrag