Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Razlozi zašto ponekad plačemo posle vođenja ljubavi

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
Moderator
#1
Razlozi zašto ponekad plačemo posle vođenja ljubavi

ahmed-ashhaadh-337500_cover-1000x500fc277a661d0e4772.jpg


Ako ste mislili da ste specifični zato što ponekada pustite suzu posle seksualnog odnosa sa vašim dragim, grdno se varate. Po jednom istraživanju procenjeno je da je čak 46% devojaka godišta od 19 do 25 bar jednom zaplakalo posle seksa, dok je 5% bilo depresivno nakon istog.

Seksualni terapeut Jan Kerner je ponudio nekoliko razloga koji objašnjavaju ovaj čudni fenomen. On smatra da istinu treba tražiti u hemijskim procesima koji se dešavaju tokom vođenja ljubav.

Naime, seks i orgazam dovode do lučenja hormona oksitocina, koji izaziva osećaj blaženstava, ali i pojačane emotivnosti i želje za bliskošću sa drugim ljudima, posebno kod žena.

U modernim vezama bez obaveza, zadovoljstvo seksualnog odnosa nije dovoljno da nadomesti emotivnu bujicu koja sledi, ako odgovarajuću telesnu bliskost između osoba ne prati i prava privrženost i ljubav.

Nažalost, do plakanja nakon seksa može doći i u dugim i relativno srećnim vezama. U tom slučaju ono signalizira nezadovoljstvo trenutnim stanjem zajedničkog života. Kada je to u pitanju, najbolje što možete učiniti je da odmah razjasnite sa vašim partnerom sve nesuglasice. Odugovlačenje neizbežnog nikome ne ide u korist, posebno ne vama.

Ako niste sebe pronašli u ovim primerima, a pitate se zašto plačete posle vođenja ljubavi iako ste srećni, svoju znatiželju možete zadovoljiti posetom seksualnom terapeutu. U svakom slučaju ne morate mnogo da brinete, budući da je to savršeno normalno i uobičajeno i neretko nema neku dublju psihološlu pozadinu.

Izvor: Reader’s Digest
 

Top