Šta je novo?

Razlike između kuca i maca

  • Začetnik teme belja91
  • Datum pokretanja
belja91

belja91

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.436
[h=2]Razlike između kuca i maca
[/h]Lepo se ponašajte prema svojoj kuci, i bićete njen kralj. A kad se lepo ponašate prema svojoj maci, ona će se ponašati kao da je ona vaš. Otkrivamo vam šest razlika između kuca i maca kao kućnih ljubimaca.


TRENING

Psi se treniraju brzo. Neki čak za nekoliko minuta mogu da nauče jednostavne naredbe. Mačke je jako teško, ako ne i nemoguće istrenirati.

UPOTREBA KUPATILA

Mački samo stavite kutiju gde će moći da se olakša i ona će jako brzo naučiti da ne sme da pravi tu vrstu nereda po kući. Psima koji se drže u kući treba mnogo više vremena da nauče gde ste im napravili kupatilo.

DRUŠTVENOST

Psi su društvena bića. Oni teže da budu u čoporu, ma kakav on bio. Mačke su veći usamljenici i vezuju se više za teritoriju.

KRETANJE

Mačke mogu da skaču i da se penju, što im daje više mogućnosti kada su u potrezi za hranom, ili kada se osećaju ugroženo. Psi su vezani za zemlju, pa im treba čopor da bi lovili efikasnije. Oni će verovatno reagovati agresivno kada se osete ugroženo, jer im je mogućnost da pobegnu ograničena.

ISHRANA

Psi bi, u slučaju da je to baš neophodno, mogli da prežive i ako jedu samo biljke. Mačke, a mačići posebno, bez mesa ne bi mogle da prežive.
Mačke ne smeju da se stavljaju na brze dijete, jer njihovo telo ne iskorišćava masti dovoljno efikasno. Psi mogu da tolerišu nedostatak hrane mnogo duže.

životinje.rs
 
Top