Član
- Učlanjen(a)
- 08.09.2009
- Poruka
- 65
Želeo bih da mi neko objasni razliku između strukovnih i akademskih studija,u razgovoru između druga koji je završio osnovne akademske studije u trajanju od 3 godine stekao 180 ESPB i mene koji sam završio osnovne strukovne studije u trajanju od tri godine i takođe stekao 180 ESPB,nismo mogli da se usaglasimo oko toga da li nam je zvanje istog ranga tj. on tvrdi da je on diplomirani inženjer (mada po bolonji toga nema) dok po njemu ja nisam diplomirani.Na moje pitanje kako to da je on diplomirani i ja nisam kad oboje posedujemo 180 ESPB,on kaže da je on završio fakultet a ja višu školu a na moju konstataciju da ja nisam završio višu školu nego visoku školu strukovnih studija on je ostao nedorečen.Verujem da ovo pitanje muči dosta studenata jer nam zakon o visokom obrazovanju nije bas najjasnije definisan tj o "bolonji" se priča samo na fakultetu dok u privredi još uvek se visoko obrazovanje deli na diplomirane inženjere i na inženjere koji su završili višu školu tzv. pogonski inženjeri.