U meni nema zabune, već je JS veštački prave, i indoktriniraju ljude, a za to postoje i dokazi, da mnogi koji su za kratko postali Svedoci, kasnije im je trebalo dugo vremena da ponovo dođu do biblijske čiste nauke.
Postoje i svedočanstva ljudi.
Što se tiče Isusa - Toma je u Isusu prepoznao Boga, jer je videvši vaskrslog Isusa rekao "GOSPOD MOJ I BOG MOJ"
Laodikejac ,
Prvo bi te zamolio da budes kulturan i da naznacis tacno mesto gde se stih nalazi i u kojoj biblijskoj knjizi ,i da zatim kazes svoje verovanje ,
Ti to nisi ucinio,nego moram ja
Jovan 20 glava
28 I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i
Bog moj.
Ipak za ove reci Isus nije pohvalio Tomu,jer je Toma poverovao u Isusovo uskrsenje samo zato sto ga je ispipao.To sto je ovde zapisano da je Toma oslovio Isusa sa Gospod Moj i Bog Moj jeste ono sto mi danas imamo.U svakom slucaju i Isaija je proreka za isusa da ce biti Bog Silni u
Isaiji 9:6! kao i u
Jovanu 1:1 gde je Isus takodje oznacen kao bog.
Ali ova tema zato i govori o razlici izmedju Bogova.
Kad sami ljudi mogu da prave bogove od koga kod pozele,a zasto ne bi to isto mogao i Jehova.
Bog Jehova je tako i ucinio.
Posle Mojsija,jedino je Isusa ucinio Bogom Silnim,ali ne i Svemocnim.
Nadalje dokaz te razlike jeste i ono sto je u istom poglavlju rekao i sam Isus Hris ,a zakljucio
ap.Jovan isto 20 poglavlje
17 Reče joj Isus: Ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k Ocu svom; nego idi k braći mojoj, i kaži im:
Vraćam se k Ocu svom i Ocu vašem, i Bogu svom i Bogu vašem.
31 A ova se napisaše,
da verujete da Isus jeste Hristos, Sin Božji, i da verujući imate život u ime Njegovo.
Dakle naucite da razlikujete Bogove,da pravite razliku izmedju njih.
Odavde se jasno vidi da Isus ima svoga Boga.,kojem je uvek podlozan.