Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Hvala svima na 1 900 000+ postova & 500 000+ tema!

Razlika Inzenjer-Diplomirani Inzenjer?

  • Začetnik teme alexnadarale
  • Datum pokretanja
L

ljepotan80

Član
#2
Po cemu se razlikuju zvanja inzenjera i dipl.inzenjera? Hvala :D
Hmmmm. Koliko ja znam to više ne postoji. Međutim razlika je u onim "stepenima" tj drugi i treći stepen ili kako se to već prije zvalo. Pojednostavljeno rečeno inženjer je slušao 2 ili 3 godine nastavu, dok je diplomirani inženjer slušao 5 godina nastavu na fakultetu (govorim za građevinarstvo). Znači, da parafraziram mog cijenjenog profesora Branu, "onaj prvi zna kako, onaj drugi zna i zašto". Naravno prema nekadašnjem zakonu o građenju Jugoslavije, inženjer je mogao voditi gradilište ali ne i projektovati objekte. Obično se u nekim firmama inženjer zvao i "pogonski inženjer".
 
jolemisa

jolemisa

Član
#3
Po cemu se razlikuju zvanja inzenjera i dipl.inzenjera? Hvala :D
Niucemu.T se jednostavno negde cuje da se kaze samo inzenjer,a slabo ko kaze Dipl.Ing.Postaji razlika izmedju pogonskog inzenjera i Dipl.Ing.Pogonski je zavrsio Visu skolu,a Dpl.Ing. fakultet.Noko ne moze imati zvanje inzenjera,ako ne diplomira,pa i pogonski.
 

Top