Šta je novo?

.....Razgrabiće direktorske limuzine u BG!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.323
AKO OVAKO NASTAVE: Razgrabiće direktorske limuzine u BG! (FOTO)
Odziv građana je "impozantan" i za nekoliko dana 3.000 njih je posetilo plac "Parking servisa" na Novom Beogradu, gde su parkirani automobili koji će biti prodati na javnom nadmetanju


Sinisa-Mali-Prodaja-sluzbenih-vozila-3.jpgOko 3.000 građana pokazalo je interesovanje za službena vozila javnih gradskih preduzeća, koja će grad prodati na javnom nadmetanju zakazanom za 7. jun.


Pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević izjavio je na “Studiju B” da će Grad preduzeti niz mera zbog opšte racionalizacije i povećanja efikasnosti rada javnih komunalnih preduzeća i Gradske uprave, a da je prodaja automobila samo jedna od njih.

Kako je ocenio, odziv građana je impozantan i za nekoliko dana 3.000 njih je posetilo plac “Parking servisa” na Novom Beogradu, gde su parkirani automobili koji će biti prodati na javnom nadmetanju.

Sinisa-Mali-Prodaja-sluzbenih-vozila-1-670x446.jpg

Foto: Marko Todorović

- Najviše interesovanja je bilo za automobile srednje klase i porodične automobile, kao i za malo jefitnija vozila domaće proizvodnje - rekao je Milosavljević, podsećajući da Grad prodaje 263 službena vozila.

Milosavljević je objasnio da se opsežnom analizom troškova u gradskim preduzećima u prethodnom periodu, pokazalo da pojedini troškovi imaju izuzetno visoko učešće, iako nisu tako značajni.

Sinisa-Mali-Prodaja-sluzbenih-vozila-5-670x446.jpg

Foto: Marko Todorović

Velika potrošnja goriva, broj dnevnica i službenih putovanja je, kako je dodao, naveo na zaključak da postoje neracionalnosti u voznom parku i korišćenju službenih automobila, koji su često korišćeni u privatne svrhe i po 24 sata.

- Takođe, koristili su ih i savetnici, sektorski direktori, službenici, sekretarice… Višak je 263 vozila i zato je odlučeno da se oni prodaju na licitaciji, a ostvarena prodajna cena ići će u humanitarne svrhe i namenjena je sugrađanima koji su pretrpeli štetu u poplavama – podvukao je Milosavljević, a saopštila je Gradska uprava.

On je podsetio da građani do 5. juna mogu da razgledaju vozila na placu “Parking servisa” i to svakog dana od 10 do 15 sati, kao i da pravo učešća na licitaciji imaju svi građani i pravna lica.

(Telegraf.rs / Tanjug)
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.323
Od prodatih gradskih automobila 11,5 miliona dinara
Na javnom nadmetanju na kome su danas prodavana službena vozila u vlasništvu različitih gradskih javnih preduzeća i Gradske uprave, ostvaren je prihod od 11,5 miliona dinara, a sav novac će ići za pomoć ugroženima u poplavama.

sluzbeni%20automobili.jpg

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, preostala vozila, koja nisu prodata, biće donirana po prioritetnoj listi ugroženima od poplava.

Na licitaciji u Centru "Sava" učestvovalo je 120 zainteresovanih kupaca, a prodata su 54 vozila.

Najveće interesovanje zabeležili su automobili koji su bili u vlasništvu "Beogradskog vodovoda i kanalizacije", "Beogradskih elektrana" i "Parking servisa".

Kako je saopšteno, najveći broj prodatih vozila pripada srednjoj klasi i vozilima domaće proizvodnje.

Najskuplje prodato vozilo je "škoda superb 2.5 TDI" iz 2011. godine, vlasništvo JKP "Pogrebne usluge", koje je postiglo cenu od 1,32 miliona dinara, a najveće uvećanje zabeležio je kamion TAM, koji je od početne cene od 279.414 dostigao krajnju cenu od 565.000 dinara.

Najviše učesnika, njih 12, licitiralo je vozilo "micubiši l200 GLS 2.5 td", koje je od početne cene od 230.486 dinara, dostiglo krajnju cenu od 455.000 dinara.

Humanitarnoj aukciji prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika zadužen za komunalne delatnosti Borko Milosavljević koji je izrazio zadovoljstvo rezultatom aukcije, podsetivši da je, osim racionalizacije poslovanja gradskih preduzeća, nadmetanje imalo i humanitarni karakter.
"Veoma smo zadovoljni tokom aukcije i izlicitiranim iznosima, koji će biti uplaćeni na račun namenjen ugroženima od poplava. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji i tako pomogli da dođemo do neophodnih sredstava koji će mnogo značiti onima kojima je u ovom trenutku pomoć najneophodnija", naveo je Milosavljević.

On je izrazio nadu da će automobili koji nisu prodati poslužiti onima koji će ih ubuduće koristiti, a koji su na neki način ugroženi u poplavama.

Od prodaje automobila prihodovano je tačno 11.505.648 dinara.

Vozila koja su predmet aukcije građani su mogli da razgledaju od 29. maja do 5. juna, na parkingu preko puta "Buvljaka" na Novom Beogradu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je ranije, prilikom obilaska izloženih automobila, da se radi o humanitarnoj akciji koja ima za cilj i racionalizaciju troškova Gradske uprave.

Izvor: Tanjug
 
Top