Raskid,pomoc.

Član
Učlanjen(a)
19.12.2012
Poruka
12
Eto nista,nisam znao gde da se obratim pa sam prvo naleteo na ovaj forum i nadam se da cu dobiti neke dobre savete od ljudi koji su prosli kroz ovo iskustvo.

raskinuo sam sa devojkom sa kojom sam bio 3.5 godine,ona je meni prva devojka ja sam njoj prvi momak,sve smo prosli zajedno,ja nju jako volim i ne mogu da zamislim svoj zivot bez nje,ona mene takodje jako voli ali se ''zasitila'' i nije joj stalo do nas kao sto je bilo pre,zadnja 2 meseca veze se ponasala dosta smoreno,inace je jako vedra i vesela osoba,nikad se nismo svadjali u vezi i nista ja konkretno nisam uradio sto bi doprinelo raskidu,mozda je doslo do monotonosti veze jer zivimo u malom mestu ali nadao sam se da ce se to popraviti kad dodjemo u veci grad na studije dogodine,ali eto nazalost to nisam docekao.

ocajan sam,izgubljen,ne mogu da verujem sta mi se desava i kako da nastavim dalje,treba mi bilo kakav savet,sta sad da radim kako da se ponasam.

hvala :(

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.080
Biće sve u redu, samo treba da prođe malo vremena. Moraš da otpatiš svoje. Isto to, prošla sam ja pre mnogo godina, pa znam. S tim što sam ja bila kao tvoja devojka, zasitila se i shvatila da to više nije to. Elem, ja sam pre nego što sam raskinula tu vezu došla do zaključka da se više plašim da ostanem sama, nego što želim da ostanem sa svojim dečkom. A onda sam rekla sama sebi - a zašto se plašiš nečega što više i ne znaš kako izgleda? I rešila da to ipak prekinem.
Nikad se zbog toga nisam pokajala. Bio je početak leta, pa sam se pokupila i sa drugaricom otišla na more (ti sada možeš da odeš na neko zimovanje). I bilo je super.
Da zvanično "nastavim dalje" i uđem u novu vezu trebalo mi je skoro godinu dana, ali sam svejedno izlazila, družila se s prijateljima i dobro se osećala.
Sve je to kako treba. Nemoj da brineš. Ali da moraš da otpatiš svoje - pa, to moraš. Ma koliko ti sada strašno to izgledalo, videćeš da će na neki način biti i lekovito.
Ne bi valjalo ni da ste se "vukli" još ko zna koliko a da to nije ono što je nekad bilo, nego puka navika, u šta se te mladalačke veze vrlo često pretvore.
Malo strpljenja, i biće sve u redu.

Član
Učlanjen(a)
19.12.2012
Poruka
12
hvala na savetu,jako je tesko ali nadam se da vreme leci sve,pokusacu da se bavim vise sportom da ne mislim na nju,sve uspomene poklone sam sklonio,nema nicega sto me podseca na nju,jedini problem je jos sto su nam prijatelji zajednicki pa mi se krug prijatelja na koje mogu da se oslonim dosta suzio.i krivo mi je sto smo planirali buducnost sve je savrseno bila,a to sto se ona zasitila nije bio moj problem cuvao sam je kao kap vode na dlanu,nisam rekao ne nikad za nju,iako ima 18 god gde god smo bili uvek kuci sam je pratio,bio dobar s njenim roditeljima sestrama,bracom celokupnom familijom.

na novu vezu ne zelim ni da pomislim,toliko sam razocaran i utucen da sam izgubio veru u zenski rod,stvarno ona je bila sve sto sam ikad trazio,ne verujem da cu ikad naci bolju devojku.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.080
Sve je još uvek sveže. Proći će, ali treba malo vremena.
Najveći problem i jesu zajednički prijatelji, ali tako mora. Ostaće ti oni koji su bili tvoji prijatelji i pre veze.
A za zajedničku budućnost je još rano. Pa pobogu, vi ste jedno-drugom prvi. Pa nismo u 19. veku. I treba da promenite još partnera pre onog konačnog i pravog. Sve je to u redu, i sve je to normalno. Teško je na početku, ali sve se vremenom sredi.
Naravno da sada ne možeš ni da pomisliš na drugu, ali videćeš, uskoro ćeš moći. Malo strpljenja, i biće sve u redu.

Član
Učlanjen(a)
19.12.2012
Poruka
12
vazi hvala na brzim odgovorima,pa znam da je rano,ali znas kad nekog upoznas i cela veza vam '' tece po loju '' zaista nisam mogao da zamislim da bi ista u mom zivotu moglo da bude bolje u pogledu devojke,iako i ona ima neke mane,odnosno radi neke stvari koje meni smetaju presao sam preko svih tih sitnica.poenta je u tome sto svi znaju kako sam se odnosio prema njoj,i ona zna sve to,i znam da ce shvatiti jednog momenta da je pogresila i da boljeg momka od mene nece imati ni u fizickom materijalnom emotivnom i u bilo kom drugom smislu.

nista,izgleda da je sad ta faza kad treba da patim i placem kao nebo neko vreme,valjda ce biti bolje.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.080
Da, to je ta faza. Ali posle nje ćeš se osećati "pročišćeno", i moći ćeš da kreneš dalje.
Sve je to normalno. Ti si mlad dečko. Biće još ovakvih dana, ali biće i mnogo lepših nego što si ikada do sada imao.
Život je lep. Znaš kako je Andrić rekao: "Što ne boli, to nije život. Što ne prolazi, to nije sreća".
Ovo sada boli, ali neće još dugo.

Član
Učlanjen(a)
19.12.2012
Poruka
12
proci ce,ali jos je rano za sve,ja se ipak jos nadam da ce ona posle par dana shvatiti koliko nam je lepo zajedno i da cu joj nedostajati i da ce se javiti : [ molim boga za to...ako se ne javi posle 7 dana,definitivno je odlucila da zeli da nastavi dalje i da me preboli,mislim da to tako ide.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.080
Ja sam onda kad sam to uradila dala sebi dve nedelje. Posle dve nedelje ponovo smo se videli, i onda definitivno raskinuli. Počni da se privikavaš na to da se neće predomisliti. Bolje za tebe, lakše ćeš podneti, a ako se i predomisli, bićeš prijatno iznenađen.
Ali budi spreman da je to jednom svakako moglo da se dogodi. Bilo bi još gore da ste stvar isterali do kraja, rešili da se venčate, da dođu i deca, pa da nekome od vas padne na pamet da pokuša da proživi ono što nije pre braka. To su grozne stvari koje se često dešavaju ljudima koji su se venčali sa svojom prvom ljubavlju. To vam ne treba.
Svet je pun divnih devojaka, i verovatno ih ima mnogo boljih, ali ih nećeš upoznati dok nju ne izbaciš iz glave.
Ne nadaj se previše, pusti je ako je tako rešila, verovatno je tako bolje za oboje.

Član
Učlanjen(a)
19.12.2012
Poruka
12
evo danas je prvi dan raskida,i moja slava danas,svi pitaju gde je ona,sta se desilo bla bla,jako je tesko nisam mogao da se suzdrzim da ne posaljem koju poruku ali odmah mi je dala do znanja da je ne ubedjujem u nesto,jer se stvari tako nece popraviti i nisam je ni ubedjivao.sve u svemu odlucio sam da necu vise slati nista,bicu jak moram,tesko je sad ali verujem ako mi svi kazu da cu se oporaviti i da vreme leci sve,trudicu se da izlazim s drugovima nekim da pricamo jer lakse je kad nekome pricam.cak mi i ovo ovde znaci iako ne znam ko je sa druge strane ekrana.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.080
Sa druge strane je jedna "teta u godinama", koja je sve to davno prošla. ;-)
Znam i taj osećaj, kad svi pitaju za nju, a ti ne znaš šta da kažeš, jer se osećaš prosto posramljeno. Ako ti je teško da o tome pričaš, slaži da je zauzeta, na putu ili šta već, daj sebi vremena.
Opusti se i srećna ti slava.

Natrag