Raščistile se gužve ka Crnoj Gori

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Raščistile se gužve ka Crnoj GoriIzvor:
Mondo.rs


Gužve više nema na graničnom prelazu sa Crnom Gorom gde su se rano jutros na ulazu i prilikom izlaska iz Srbije na Gostunu putnička vozila i autobusi zadržavala od sat i po do dva. Na autoputevima Srbije bez gužvi, do petka.


v251452p0.jpgNa graničnim prelazima danas popodne nema gužvi, a zadržavanja traju od 30 do 60 minuta, izjavila je Tanjugu informator Auto-moto saveza Srbije Vanja Branković.

Prema njenim rečima, za sada je prohodno Brodarevo i gužve više nema na graničnom prelazu sa Crnom Gorom.

Pojačan je saobraćaj na najfrekventnijim putnim pravcima, jer je turistička sezona u punom jeku, ali se za sada odvija normalno, dok se vozačima savetuje oprezna vožnja, rekla je Branković.

Gužvi nema ni na naplatnim rampama koje su proteklih dana bile opterećene, istakla je Branković i dodala da se tokom popodneva očekuje pojačanje intenziteta saobraćaja.

Vozačima se, s obzirom na visoke dnevne temperature, savetuje da na put kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima i da na dužim relacijama prave što češće pauze.

Na naplatnim rampama auto puta Beograd-Niš od jutros nema čekanja, ali se veće gužve očekuju u petak i tokom vikenda, izjavio je direktor sektora za naplatu putarine u Putevima Srbije Milenko Caković.

Caković je agenciji Beta rekao da na glavnim naplatnim rampama auto puta E75 "Nais" kod Niša, Doljevac, Bubanj potok kod Beograda, Stara Pazova, Šid, Šimanovci i Irig, naplatu putarine jutros čeka jedno do dva vozila.

"Nastojaćemo da za vikend svi terminali rade na naplati putarine bez pauze 24 sata dnevno. Svi šefovi i njihovi pomoćnici su na terenu, kontrolišu rad i nastoje da organizuju naplatu i maksimalno ubrzaju protok vozila", rekao je Caković.

On je rekao da naplatne rampe nisu glavni razlog gužve na auto putu, već i povećan tranzit kroz Srbiju koji delimično usporavaju i radovi na kolovozu, dok brzina naplate zavisi i od samih vozača, odnosno načina plaćanja putarine.

"Preduzeće Putevi Srbije zaduženo je za organizaciju naplate putarine, a da li će na auto putu biti 500 ili 500.000 vozila, ne zavisi od nas. Naša obaveza je da u najkraćem roku naplatimo
putarinu", rekao je Caković.

On je dodao da naplatne stanice imaju ograničenu propusnu moć i da u idealnim uslovima mogu da propuste oko 1.800 vozila na sat, odnosno 2.700 na naplatnoj rampi Bubanj potok.

"Ukoliko vozač ima spremljen gotov novac, naplata traje 15 sekundi, ali ako plaća platnom karticom, ili se nije na vreme organizovao za plaćanje, naplata traje nešto duže", rekao je Caković.
 
Top