Rapsodija stilova

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
18. 02. 2010
PRESS


Rapsodija stilova


Kolekcije za sledeće proleće i leto su veoma raznolike, nose se pastelne, ali i metalik nijanse, šljokice, vojnički stil, kao i mašnice i romantični nabori

lajf.jpg


Ni u jednoj sezoni kao u ovoj koja je pred nama, kolekcije za sezonu proleće/leto 2010. koje su kreatori prikazali nisu bile tako različite. Garderoba koju smo viđali na modnom pistama kreću se od one s puno romantičnih nabora i mašni, u pastelnim bojama, pa do one u sportskom fazonu i u neonskim nijansama.
Decenijama poznat kao vojnički stil, dobio je novo ime „neo-utiliti" i u najavama za sezonu proleće/leto dominirao je na modnim pistama. Ovaj izgled, koji su u svojim kolekcijama prikazali Mark Džejkobs, „Marni", „Kloe", „Selin" i mnogi drugi, podrazumeva garderobu u vojničkom fazonu i kaki nijansama, bez puno detalja, osim džepova i epoleta.
Za one nešto romantičnije prirode „Fendi", „Misoni", „Miju Miju" i „Barberi" pripremili su garderobu u pastelnim nijansama. Nežne haljine, suknje, bluze i košulje sa naborima u mintzelenoj, nežnoljubičastoj, krem ili limun boji njihov su predlog za proleće i leto 2010. Ukoliko vam to nije dovoljno, onda možete da se zadovoljite garderobom sa naborima koja će takođe biti veoma aktuelna u sezoni pred nama, a koju su između ostalih prikazali Stela Makartni, „Dior" i Valentino.

lajf2.jpg


Pored pastelnih nijansi, i belo će biti veoma poželjno, a predlažu je Đanfranko Fere, „Guči", Aleksander Vang i „Šanel". Oni su prikazali mini bele haljine, pantalone, ali i košulje do poda.

vang.jpg


Sportske tipove obradovaće kolekcije „Topšopa" i „Pučija" koji predlažu garderobu u ovom fazonu.
S druge strane „Lanvin" predlaže odeću posutu šljokicama, Karl Lagerfeld heklane stvari, a „Rodart" materijale u pop art dezenima.
Trend koji je započeo Žan-Pol Gotje, kada je u kolekciji za proleće/leto 2010. na modne piste vratio korsete prihvatili su i „Dolče i Gabana", „Dior", Sonja Rikel i mnogi drugi. Zahvaljujući njima, donji veš, poput grudnjaka, korseta, pa i gaćica više nije skriven ispod odeće, već je izložen pogledima.
Pored svega toga, dizajneri predlažu i šortseve (Stela Makartni), trenč kapute („Barberi"), plastične materijale („Prada"), velike ogrlice („Dolče i Gabana"), klompe i drvene štikle („Luj Viton"), suknje dužine ispod kolena (Mark Džejkobs) i rančeve i torbe koje se nose oko struka (Mark Džejkobs i „Misoni").
(J. M.)
 
Natrag
Top