Ranijeri: Pokušaći da prodrmam tim

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Ranijeri: Pokušaći da prodrmam tim
2. septembar 2009. 21:37

7697607484a9ec97cd8446032228456_big.jpg


Novi trener fudbalera Rome Klaudio Ranijeri izjavio je na predstavljanju medijima da će pokušati da "prodrma" ekipu.

Ranijeri je u sredu potpisao dvogodišnji ugovor vredan šest miliona evra, a na klupu Rome došao je posle jučerašnje ostavke Lučijana Spaletija. "Spaletijeva Roma igrala je atraktivno, a moja fudbalska filozofija je malo drugačija. Sa ovom ekipom potrebno je biti pomalo pragmatičan", izjavio je Ranijeri, rođeni Rimljanin.

"Moramo malo da se razdrmamo, jer je vreme da ekipa krene da beleži bolje rezultate. Možda su igrači izgubili malo samopouzdanja", dodao je on.

Roma je u prvom kolu italinskog šampionata izgubila od Đenoe sa 3:2, a zatim je usledio poraz u derbiju sa Juventusom (3:1).

Predsednica Rome Rozela Sensi priznala je da je bila iznenadjen Spaletijevom ostavkom.

"Poštujem Spaletija, ali nisam očekivala da će on, kao kapetan, prvi da napusti brod. To je njegova odluka, za koju pretpostavljam da je imao neke svoje razloge", kazala je ona.

Spaleti je pre tri godina sa Romom osvojio drugo mestu u prvenstvu, ali je prošle sezone ekipa iz Rima zauzela tek šestu poziciju.

"U poslednje četiri godine ova ekipa je imala nekoliko odličnih rezultata, uz atraktivne igre u Evropi. Pre 15 meseci Romu je samo pola sata delilo od osvajanja titule šampiona Italije. Kao Rimljanin, mogu da kažem da sam bio ponosan dok sam gledao takvu 'vučicu'. Vratio sam se kući i imam veliku želju da postignemo dobre rezultate", reako je Ranijeri.

Ranijeri je igračku karijeru počeo u Romi u sezoni 1973/1974, ali je odigrao samo šest utakmica za prvi tim. Nakon toga napustio je klub iz glavnog grada i igrao za Katancaro, Kataniju i Palermo.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Ranijeri je vodio Fiorentinu, Valensiju, Atletiko Madrid, Čelsi, Parmu i Juventus, koji ga je otpustio pred kraj prošle sezone. Zbog finansijskih problema rimski klub u letnjem prelaznom roku nije doveo zvučna pojačanja, a igra ekipe i dalje umnogome zavisi od 33-godišnjeg kapitena Frančeska Totija.

Predsednicu kluba je, po dolasku u trening centar ekipe, dočekao grafit na zidu kojim su navijači zatražili njenu ostavku.

"Slažem se da nismo ispunili očekivanja prošle i na početku ove sezone. U prelaznom roku smo vratili nekoliko mladih igrača i mislim da ekipa ima kvalitet. Okosnica tima je još uvek tu, ali razumem nezadovoljstvo navijača", zaključila je Sensi.

Izvor: B92
 
Natrag
Top