RAM memorija ????

Član
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poruka
163
imam maticnu plocu "Foxconn 945P7AD-8EKRS2H" do nedavno sam imao instalirano 3GB RAM-a pa sam naknadno dodao jos jedan slot tako da sada imam instalirano 4gb,medjutim na Win 7 x86 pise da je instalirano 4gb a upotrebljivo 3gb,onda sam instalirao win 7 64-bit i situacija je ista - pise da je instalirano 4gb a upotrebljivo 3gb,zatim sam isprobavao slotove kao i mesta gde se ubacuju (dimm1,dimm,...) svaki pojedinacno sam ispitao i svi rade i mesta gde se ubacuju kao i sami slotovi (plocice RAM-a)-SVE JE ISPRAVNO.Meni i dalje (kada sam ubacio ponovo svih 4gb) u "svojstvu sistema" stoji da je "instalirano 4gb a upotrbljivo 3gb" iako je sistem 64-bitni,zamolio bih nekoga da mi pomogne oko ovog problema- sta da uradim da bih imao u upotrebi svih 4gb RAM-a.Unapred zahvalan!!!wacko2

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Jednostavno brate, idi Start u Search kucaj Run, otvori ga i kada se pojavi box upisi msconfig.
Kada se otvori taj prozor ides na tab BOOT.INI, u njemu imas opciju Advanced Options...klik na njega, pojavice ti se novi box, checkiraj opciju /MAXMEM i upisi 4096MB, zatim OK i sve to na Apply i OK, restaratuj racunar i vidi koliko sada pise?

Član
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poruka
163
Jednostavno brate, idi Start u Search kucaj Run, otvori ga i kada se pojavi box upisi msconfig.
Kada se otvori taj prozor ides na tab BOOT.INI, u njemu imas opciju Advanced Options...klik na njega, pojavice ti se novi box, checkiraj opciju /MAXMEM i upisi 4096MB, zatim OK i sve to na Apply i OK, restaratuj racunar i vidi koliko sada pise?

sve sam ovo odradio (vise puta) medjutim opet isto? kao da posle restarta nece da upamtimoj unos (4096MB) i kada ponovo udjem u BOOT.-advanced options ,"maximum memory" stoji stiklirano, ali ne na 4096MB vec tamo stoji 0 (nula),kao da nije ostalo zapisano na 4096MB, ne znam sta da radim!!!!

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Nesto ne radis dobro siguran si da potvdis sa Apply podesavanja pre nego kliknes na OK?
Jesi li ulazio u BIOS da vidis koliko tamo pise, ako i tamo stoji 4GB, resetuj BIOS i posle podesi sve kako je bilo...
Jer nemoguce je da nece da prihvati, to uvek uspeva jer je ta funkcija MAXMEM namenjena za to, da bude sva instalirana memorija iskoristiva...

Član
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poruka
163
ne vredi, ulazio sam i u BIOS tamo stoji da je instalirana memorija 4096mb,zatim sam iskljucio racunar i izvadio bateriju - posle izvesnog vremena vratio,zatim ponovo uradio sve po tvom uputstvu ali bez uspeha,siguran sam da sam uradio sve kako si mi savetovao,medjutim bez rezultata,kad ponovo udjem u BOOT/advanced options "maximum memory" stoji stiklirano, medjutim ne stoji 4096mb kako sam predhodno postavio vec stoji nula nije mi jasno zasto,i nije mi jasno kako da 64-bitni Windows sam ne prepozna instaliranu memoriju (kod 32-bitnog je max 3gb) a koliko sam upoznat 64-bit nije ogranicen ili je ogranicen vecom vrednoscu RAM-a?????

Natrag