- Učlanjen(a)
- 15.04.2010
- Poruka
- 341
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Maticna je Foxconn945P7AD-8EKRS2H (Socket 775)
CPU Intel E2160 1,8 GHz Dual Core
RAM 4GB DDr2 800 MHz
VGA n-Vidia 9600 gt 512/256 bit-a GDDR3
ne znam koliko memorije mi podrzava maticna ploca a sta mislite o instalaciji Win 7 64 bit da li bi to bilo bolje ili ne za ovu masinu i da li ova maticna moze da podrzi i vise RAM-a nego sto ja trenutno imam?:dntknw:
h
Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
ne znam da li bi u tom slucaju radile sve igrice i one koje su pravljene za 32-bitni sistem kao i programi ako imas iskustva u tome zamolio bih te da me psavetujes,naveo sam konfiguraciju mozes da pogledas i da mi kazes svoje misljenje,hvala unapred!!!wacko2
jos jedno pitanje (nadam se da nisam dosadan) ,moja maticna ima cetiri lezista za RAM memoriju od toga tri su iskoriscena zato sto imam dve plocice po 1GB i jednu od 2GB i to je ukupno 4GB,kada bih na primer sada u ovo preostalo leziste ubacio plocicu od 2GB da li bi to radilo (ovo pitam zato sto nikolajub kaze da moze max. 4 GB odnosno 4 x 1GB) da li bi maticana ploca to podrzala ili svako dodavanje preko 4 GB nema nikakvog smisla?
Nema smisla zato sto slot podrzava max 1GB po modulu, tako da tu od 2GB vidi kao 1 GB, vidi da je zamenis za 2x1GB ili je jednostavno ostavi ili skini, ako ti ne treba, jer Win 7 x64 ce ti i sa 2GB raditi bez problema.
Stariji je chipset (945P ICH7R) i memorijski kontroler na ploci zato je tako.
Uostalom anuliranje tog 2GB modula mozes napraviti dual-chanel(vidi u uputstvu ploce koji slotovi aktiviraju dual) koji ce biti brzi u radu nego sto je sada.
-dvokanalni rezim rada RAM memorije
dve memorije na ploci koja ima dual channel memorijski kontroler dobices veci memorijski protok.
Za dual channel se koriste upareni memorijski moduli.A postavljaju se tako sto jedan stavis u neki od prva dva slota (dimm1 ili dimm2) a drugi u treci (dimm3) slot koji je malo odvojen.I onda ti je ukljucen dual channel.Ako stavis memorije u prvi i drugi slot ne dobijas nista odnosno i dalje ti je memorija u single shannel modu.
i jos na plocama koje podrzavaju dual chanel postoje cetri slota za memoriju dva slota su obojena jednom a dva drugom bojom. To iz razloga da se pokaze koji slotovi rade zajedno u Dual Chanel-u, i u njih moras instalirati identicne memorijske module. U suprotnom slucaju memorija nece raditi u Dual Chanel-u).