RAM memorija za Win 7 32 bit

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poruka
163
zamolio bih za odgovor na ovo pitanje ,naime imam instalirani Windows 7 x86 (32 bit) i ugradjenih 4 GB RAM-a, na monitoru pise da je 3 GB upotrebljivo ne znam zasto je to tako ,da mi mozda nije "crkla" ona plocica( ili kako se vec zove) od 1 GB??????:dntknw:

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Zato sto sve 32-bitne verzije Windows-a ne mogu prepoznati vise od 3.25GB, dakle ako ti je processor 64-bitni, instaliraj ga i videce svih 4GB (max 128GB) i bolje ce ti raditi masina uopste.

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Ja imam XP Sp3 32 bitni i 4Gb ram i imam amd 4core 64 bitni i stvarno ne vidim vise od 3,5G , ali imam jedan program - TuneUp Utilities - koji mi omogucava da vidim svu memoriju i da je koristim.....

Član
Učlanjen(a)
28.05.2010
Poruka
10
zamolio bih za odgovor na ovo pitanje ,naime imam instalirani Windows 7 x86 (32 bit) i ugradjenih 4 GB RAM-a, na monitoru pise da je 3 GB upotrebljivo ne znam zasto je to tako ,da mi mozda nije "crkla" ona plocica( ili kako se vec zove) od 1 GB??????:dntknw:

koja je maticna ploca druze?
ako ti je starija ploca mozda ne podrzava vise od 3 GB rama.
u slucaju da je crkla plocica rama, komp ti ne bi normalno radio nego bi stalno blokirao i restartovao se.
a to je sve najvjerovatnije samo do prikaza u info.
ja koristim Win 7 64-bitni, ali imam samo 2 GB rama pa ti ne mogu tacno reci u cemu je problem. pozzz
PS: kod mene je prije na XP-u pokazivalo da graficka ima 1 Gb memorije, a ona u stavari ima 512 MB, to je bilo zbog relativno puno rama, tako da ne mozes vjerovati svim info koje ti daje komp

Član
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poruka
163
koja je maticna ploca druze?
ako ti je starija ploca mozda ne podrzava vise od 3 GB rama.
u slucaju da je crkla plocica rama, komp ti ne bi normalno radio nego bi stalno blokirao i restartovao se.
a to je sve najvjerovatnije samo do prikaza u info.
ja koristim Win 7 64-bitni, ali imam samo 2 GB rama pa ti ne mogu tacno reci u cemu je problem. pozzz
PS: kod mene je prije na XP-u pokazivalo da graficka ima 1 Gb memorije, a ona u stavari ima 512 MB, to je bilo zbog relativno puno rama, tako da ne mozes vjerovati svim info koje ti daje komp

Maticna je Foxconn945P7AD-8EKRS2H (Socket 775)
CPU Intel E2160 1,8 GHz Dual Core
RAM 4GB DDr2 800 MHz
VGA n-Vidia 9600 gt 512/256 bit-a GDDR3

ne znam koliko memorije mi podrzava maticna ploca a sta mislite o instalaciji Win 7 64 bit da li bi to bilo bolje ili ne za ovu masinu i da li ova maticna moze da podrzi i vise RAM-a nego sto ja trenutno imam?:dntknw:

h

Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

instaliraj everest i videces sve sto te zanima...

http://serbianforum.org/programi/203-everest.html

@gilekm, cudi me da nisi ubacio 64bitnu verziju,mislim da je bolje da to uradis,iznenadices se promenom ;)

ne znam da li bi u tom slucaju radile sve igrice i one koje su pravljene za 32-bitni sistem kao i programi ako imas iskustva u tome zamolio bih te da me psavetujes,naveo sam konfiguraciju mozes da pogledas i da mi kazes svoje misljenje,hvala unapred!!!wacko2

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
I ja kada sam instalirao Win7 (x86) imao sam 1Gb memorije,i tako je i pisalo.Ubacio sam jos 1Gb memorije,tako da sada imam ukupno 2Gb ali idalje svuda pise 1Gb RAM memorije,a nije tacno jer je ocigledna razlika u brzini pre i sada kada sam ubacio jos 1Gb memorije.Neznam sto to tako pise?

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Nisam pametan... ali mozda je greska u registrima. Evo i moj primer.... imam dva kompa... jedan je XP SP2, a drugi noviji XP SP3. Na novom kompu od pocetka nisam mogao da vidim ico fajlove u explorer-u koje sam pravim sem onih ikona koje su ativirane. Uporedjenjem registara vezanih za ico fajlove na oba kompa nasao sam gresku....i kad sam je ispravio bilo je sve " OK ".

Moguce ke da je bas to problem kod tvog kompa . Ako nisi tome vican ne cackaj sam oko registara, nadji nekog ko to zna...pitacu mog sestrica...on ima W7 i maher je u toj oblasti....

See later...

Nije dostupan.... ako budes odlucio da cackas napravi predhodno " Point Restore "

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Maticna je Foxconn945P7AD-8EKRS2H (Socket 775)
CPU Intel E2160 1,8 GHz Dual Core
RAM 4GB DDr2 800 MHz
VGA n-Vidia 9600 gt 512/256 bit-a GDDR3

ne znam koliko memorije mi podrzava maticna ploca a sta mislite o instalaciji Win 7 64 bit da li bi to bilo bolje ili ne za ovu masinu i da li ova maticna moze da podrzi i vise RAM-a nego sto ja trenutno imam?:dntknw:

Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

ne znam da li bi u tom slucaju radile sve igrice i one koje su pravljene za 32-bitni sistem kao i programi ako imas iskustva u tome zamolio bih te da me psavetujes,naveo sam konfiguraciju mozes da pogledas i da mi kazes svoje misljenje,hvala unapred!!!wacko2

Ovako, tvoja ploca ima 4 slota i podrzava max 4GB (1GB po slotu) od 533Mhz do 1066 Mhz i mozes da instaliras Win 7 64-bit bez problema (tvoj procesor je 64-bitni).
Svi 32-bitni programi ce ti raditi, jer on ima posebno registre za x86 i x64.
Tako da mozes bez problema odabrati Win koji zelis.

Član
Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
6
Ja imam HP g60, i 4 gb ram, win 7 x64, očitava mi 3 gb rama, a gb je share za grafiku. Vjerovatno 7 automatski prilagodjava grafiku sebi i daje rama koliko joj treba.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag