Rally - Užice Rally Team, najava nastupa na BG reliju

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Rally - Užice Rally Team, najava nastupa na BG reliju


20100408055152_photo_0.jpg


U nedelju, 11. Aprila
, odrzace se 1. Beogradski reli-Memorijal Mirko Martinović, koji se boduje za Šampionat Srbije, u organizaciji MM Power tima iz Beograda.Užice rally team će se u Beogradu pojaviti sa 2 posade-Aleksandar Cvijović-Milan Novaković u Suzuki Swiftu GTi i Sreten Todorović-Ivan Savić u Yugu 55.


20100408055152_photo_1.jpg


O ambicijama, ali i razlozima iz kojih ekipa neće biti potpuna na ovom reliju, govore Ivan Jevtić, menadžer tima i Aleksandar Cvijović, pobednik nedavno održanog Sajamskog relija u klasi 2 I treći u generalnom plasmanu.

Ivan Jevtić:
Na žalost, nećemo nastupiti u punom sastavu, pa nije realno ciljati više od trećeg mesta u plasmanu klubova. Iskrslo je par problema i kockice se nisu sklopile kako smo očekivali, pa na Beogradski reli izlazimo nekompletni. Na narednim takmičenjima trebalo bi da se pojavimo u dosta većem broju. U klubu imamo 7 automobila, 5 takmičara koji su vozili u prethodnim sezonama i 2 debitanta. Teško je u ovim kriznim vremenima izboriti se da se svi pojave na svim relijima, ali raduje me što imamo dva vozača koji će voziti ceo Šampionat i nadam se jos minimum tri koji će voziti ostatak Šampionata, nakon Beogradskog relija. U principu-sve ide po planu. Opet ponavljam, vreme je teško za ovaj sport a mi smo na samom početku, tako da treba imati razumevanja za momke koji ne uspeju da izađu na sve relije.

20100408055152_photo_2.jpg


Aleksandar Cvijović:

Kao i uvek, na trku ću otići sa namerom da pobedim. Reli je nepredvidiv i težak sport, pa se ne bih bavio prognozama. Ono što mogu da obećam je da ću pokušati da izvučem maksimum iz sebe i automobila, a rezultate ćemo sabrati na kraju trke. Uspeli smo da napravimo neke minimalne izmene na automobilu, ništa bitno, dok već za sledeći reli planiramo ozbiljna unapređenja. Akcenat na prvom reliju sezone će biti na tome da se trka završi, ali koncept relija je takav da nema puno mesta za kompromis, svako kalkulisanje se odmah odrazi na plasman. Pokušaću da pogodim zlatnu sredinu i nadam se da će mi taj stav doneti najvišu stepenicu na postolju. Konkurencija je veoma jaka, što me raduje, jer sam u ovom sportu da bih se trkao. Sigurno da će biti jako teško protiv domaćih vozača u novijim i nadmoćnijim automobilima ali ne predajemo se, idemo na reli sa najvišim ciljevima. Biće veoma zanimljivo jer mislim da će nas 5 biti veoma blizu u plasmanu, što odavno nije viđeno.


Na kraju, želeli bi da se zahvalimo u ime Užice rally team-a Gradu Užice na pomoći I podršci u ovoj sezoni. Sigurni smo da ćemo opravdati sve što je uloženo u nas.



Izvor: PR Užice Rally Team
 
Natrag
Top