Šta je novo?

Rajaner odbio ugovor sa Crnom Gorom, traži niže aerodromske takse

  • Začetnik teme sendi
  • Datum pokretanja
sendi

sendi

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Rajaner odbio ugovor sa Crnom Gorom, traži niže aerodromske takse


Beta |Irska niskotarifna avio-kompanija "Rajaner" odbila je ponuđeni ugovor crnogorske vlade o otvaranju letova od juna ove godine ka Crnoj Gori.Kompanija traži dodatne pregovore o smanjenju aerodromske takse, saopštilo je danas Ministarstvo turizma Crne Gore.


"Rajaner" je pismom obavestio Vladu da su "neprihvatjive" takse koje naplaćuju crnogorski aerodromi jer su 2,5 puta više od prosečnih koje Rajaner plaća na drugim aerodromima.


Ministarstvo turizma je najavilo da će Vlada, zajedno sa preduzećem "Aerodromi Crne Gore", "sagledati mogućnosti novih komercijalnih elemenata saradnje koji bi bili ponuđeni Rajaneru u nastavku pregovora".

Vlada je 22. marta prihvatila predlog ugovora koji je, kako je tada aopšteno, dogovoren i predviđa četvorogodišnju saradnju.


Prema tom predlogom, "Rajaner" bi poče da leti ka Crnoj Gori juna ove godine, i to ka odredištima koje odredi irska kompanija.


Bila je utvrđena obaveza od najmanje tri leta sedmično, dok bi se broj letova 2014. i 2015. godine povećao na šest. Cena avio-karata bi bila od 15 do 20 evra.


[TABLE="class: antre_c back_c_1"]
[TR]
[TD]Aerodromi Crne Gore odbacuju odgovornost za nedolazak Rajanera
Preduzeće "Aerodromi Crne Gore" odbacilo je danas navode crnogorskog ministarstva turizma da je ta kompanija razlog eventualnog nedolaska "Rajanera" na crnogorsko tržište.
"Aerodromi" navode da se u dopisu "Rajanera" na ponuđeni model saradnje nigde ne pominju "ni aerodromi, niti cene aerodromskih usluga, već se koriste termini troškova u odnosu na prosek mreže" irske kompanije. Preduzeće takođe ocenjuje da ministarstvo pokušava da "prebaci ukupnu odgovornost" za nedolazak "Rajanera" na crnogorske "Aerodrome".
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
 
Top