Šta je novo?

Radovi na fontani Slavija počinju 3. decembra i trajaće do maja

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.537
Izvođač će prema dogovoru izvoditi radove čitave zime ispod zaštitnog balona, kako se inače radi u svetu, a da će to biti prvi put da se tako radi u Beogradu

Tan2016-11-13_11206377_0-620x350.jpg

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je gradski Sekretarijat za urbanizam u petak, 25. novembra odobrio prijavu radova na fontani na Slaviji koju je podnela Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda.


Tan2016-11-13_111937975_0.jpg


–Odobrenje Sekretarijata znači da je dobijena i poslednja formalna saglasnost da radovi na izradi fontane počnu. O tome je obavešten izvođač i prema ugovoru on ima osam dana da počne sa poslom. Kompanija „PMC inženjering” koja izvodi radove na Slaviji krenuće sa radovima u subotu, 3. decembra kada počinje postavljanje zaštitne ograde i montiranje saobraćajne signalizacije, dok zemljani radovi počinju 6. decembra. To znači da ćemo do maja imati novu, velelepnu fontanu koja će biti ponos grada, uz ispunjeno obećanje dato građanima da će radovi na fontani početi do kraja godine – ukazao je gradski menadžer.

On je dodao da će izvođač, prema dogovoru, izvoditi radove čitave zime ispod zaštitnog balona, kako se inače radi u svetu, a da će to biti prvi put da se tako radi u Beogradu, što znači da vremenski uslovi neće uticati na dinamiku radova.

Fontana na Slaviji je 65. otvoreno gradilište Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, precizirao je Vesić i podsetio da ova kompanija nikada nije imala više projekata u svojoj istoriji dugoj preko šezdeset godina, kao i da je sadašnje rukovodstvo Direkcije, pre manje od tri godine, zateklo tri otvorena gradilišta.

–Beograd se konačno dinamično razvija i gradi se, a uloga Direkcije u razvoju Beograda je ogromna i zato i jesu motor razvoja našeg grada – zaključio je gradski menadžer.

Vesić je najavio da će Grad Beograd tokom decembra objaviti tender za rekonstrukciju saobraćajnica na Slaviji, Bulevaru oslobođenja, od Slavije do Autokomande, kao i u Ruzveltovoj ulici do Bogoslovije.

Ovaj tender biće vredan, sa bonusima oko 22 miliona evra a rok za završetak čitavog posla će biti 180 dana, ukazao je Vesić i dodao da će Beograd na jesen imati rekonstruisane ulice Bulevar oslobođenja i Ruzveltovu, kao i samu Slaviju sa fontanom.

(Telegraf.rs)

 
Top