Radovi na Cvetkovoj i Bajlonijevoj pijaci

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Radovi na Cvetkovoj i Bajlonijevoj pijaci
Izvor : Studio B,
Grad je započeo veliku akciju obnove pijaca, a radove na rekonstrukciji i proširenju Cvetkove i Bajlonijeve pijace obišao je gradonačelnik Siniša Mali.



cvetkovapijacaradovi24032016.jpg

„Javno komunalno preduzeće Gradske pijace je stabilno i održivo, bez kredita, a ostvarenu dobit, koja je u prethodnoj godini učetvorostručena, ulaže u nove projekte", rekao je Mali i dodao da je direktor tog preduzeća Ivan Sočo, pre nekoliko dana zasluženo izabran za menadžera godine.

U kreiranju lepšeg izgleda Beograda, obnova , za većinu stanovnka kultnih prostora, gradskih pijaca, zauzima zapaženo mesto. Godine u kojima nije ništa ulagano u njihovo održavanje i obnovu, ostavile su traga. Domaćinsko poslovanje za kratko vreme ih je učinilo profitabilnim i sposobnim da prosperitet grade sopstvenim sredstvima.

Zvezdara, poznatija kao „Cvetkova", odnosno Skadarlija kao „Bajlonijeva", svaka na svoj način daju šmek beogradskom pijačnom miljeu. Zajednički problem im je potreba za obnovom, modernizacijom i proširenjem. Radove, koji su u toku, obišli su gradonačelnik Siniša Mali i direktor „Pijaca", Ivan Sočo, koji je preporodio preduzeće. Zajednička vizija im je da pijace budu mesta na kojima će uživati prodavci, kupci i gosti prestonice.

Gradonačelnik je pohvalio učinak direktora Pijaca Ivana Soča, koji je od ovog javnog preduzeća naparavio stabilno i održivo, profit za godinu dana učetvorostručio i logično - izabran za menadžera godine. Mali je posebno insistirao da zakupci tezgi ne budu oštećeni u toku rekonstrukcije.

Na „Cvetku" je u akcenat na sređivanju instalacija i podloge pijačnog platoa, a „Bajloni" će posle rekonstrukcije dobiti još 110 tezgi. Sledeće godine potpuna obnova preporodiće Kalenić, Senjačku i Palilulsku pijacu.
 
Natrag
Top