Šta je novo?

Radovi na autoputu od Hitne pomoći do Autokomande

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Radovi na autoputu od Hitne pomoći do Autokomande

Izvor:
Blic.rs
Preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da će zbog izvođenja radova na rehabilitaciji autoputa E-75 na prolasku kroz Beograd od danas od 22 časa biti zatvorena kolovozna traka u smeru ka Nišu u dužini od jednog kilometra od pasarele kod Hitne pomoći do petlje "Autokomanda".


218116_radovi-na-putu04-foto-n-markovic_f.jpgNa ovom delu saobraćaj će se odvijati dvosmerno kolovoznom trakom namenjenoj kretanju od Niša ka Beogradu, i to u dve trake u smeru ka Beogradu i jednom trakom u smeru ka Nišu.

Vozila koja se kreću od Beograda prema Nišu, usmeravaju se kroz službeni prolaz u suprotnu kolovoznu traku gde se kreću preticajnom saobraćajnom trakom sve do sledećeg službenog prolaza kroz koji se vraćaju u kolovoznu traku namenjenu kretanju ka Beogradu, u normalan režim saobraćaja.

Vozila koja se kreću od Niša ka Beogradu zadržavaju svoj smer i za kretanje koriste srednju (voznu) i krajnju desnu saobraćajnu traku.

Vozila koja se kreću iz pravca Gazele prema Autokomandi usmeravaju se u Oblakovsku ulicu koja postaje jednosmerna u celoj dužini.

Tokom ove faze, biće onemogućeno uključivanje vozila sa petlje "Autokomanda" u smer ka Nišu, i to uključenja iz servisne saobraćajnice ispod petlje "Autokomanda" kao i sa petlje "Autokomanda" iz smera Trga "Slavija", Južnog Bulevara i kružnog toka "Autokomanda".

Alternativni pravac uključenja vozila sa petlje "Autokomanda" prema Nišu jeste ulicama Ustanička i Vojislava Ilića do petlje "Konjarnik" na kojoj se vozila uključuju ka Nišu.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Zatvoren izlazak s Autokomande u smeru ka Nišu


Izvor:
24sata.rs
Izlazak sa saobraćajne petlje „Autokomanda” u smeru ka Nišu zatvoren je za saobraćaj zbog radova na kolovozu auto-puta E-75 na prolasku kroz Beograd.U ovoj fazi radova saobraćaj će se odvijati na polovini auto-puta, i to tako što će vozila koja se kreću u smeru od Niša ka Šidu koristiti dve saobraćajne trake auto-puta, a vozila koja se kreću u smeru od Šida ka Nišu koristiće jednu saobraćajnu traku auto-puta.


479370-autokomanda.jpgVozila koja se kreću auto-putem iz smera Novog Beograda i Šida neće moći da se isključe sa auto-puta kod „Plavog mosta” (saobraćajna petlja „Medaković”) i saobraćajne petlje „Konjarnik”, pa je zato neophodno da se isključe ranije na saobraćajnim petljama „Mostar”, „Autokomanda” i „Dušanovac”.

Iz smera Novog Beograda i Šida, vozila koja se kreću auto-putem moraju da koriste Oblakovsku ulicu za isključenje na saobraćajnoj petlji „Autokomanda”, to jest da se kod saobraćajne petlje „Hitna pomoć” isključe sa auto-puta u Oblakovsku ulicu.

U ovoj fazi radova autobuske linije koje saobraćaju do naselja u gradskim opštinama Mladenovac, Sopot i Grocka, u smeru od Šida ka Nišu, na deonici auto-puta između saobraćajnih petlji „Hitna pomoć” i „Medaković” („Plavi most”) kreću se Oblakovskom ulicom, izlaze sa auto-puta na saobraćajnoj petlji „Autokomanda” i dalje Ustaničkom, Vojislava Ilića, do „Plavog mosta”, Mokroluškom, Toplice Milana, auto-putem i dalje redovnim trasama.

U ovoj fazi radova autobuske linija broj 17, 18, 46, 55 neće menjati trasu.

Planirano je da radovi budu završeni do 2. septembra.
 
Top