Šta je novo?

Radovi na auto-putu od „Autokomande” do Hitne pomoći

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Radovi na auto-putu od „Autokomande” do Hitne pomoći

Izvor:
Blic.rs
Zbog radova na kolovozu auto-puta E-75 na prolasku kroz Beograd u delu između saobraćajne petlje „Autokomanda” i pasarele kod Hitne pomoći do 10. avgusta za saobraćaj je zatvorena jedna polovina auto-puta u smeru od Niša ka Šidu, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.


258855_naplatna-rampa-foto-kostadin-kamenov_f.jpgOmogućeno je uključenje vozila sa saobraćajne petlje „Autokomanda” na auto-put u smeru ka Šidu i u smeru ka Nišu. U zoni radova saobraćaj će se odvijati na polovini auto-puta tako što će za svaki smer biti obezbeđene po dve saobraćajne trake.

Vozila koja se kreću u smeru od Niša ka Šidu koriste dve saobraćajne trake auto-puta, a vozila koja se kreću u smeru od Šida ka Nišu koristiće jednu saobraćajnu traku auto-puta i Oblakovsku ulicu koja će biti jednosmerna u smeru od saobraćajne petlje „Mostar” ka saobaćajnoj petlji „Autokomanda”.

Iz ovog sekretarijata preporučuju građanima koji se kreću iz centra grada od Trga Slavija da za uključenje na auto-put u smeru ka Šidu koriste saobraćajnu petlju „Mostar” krećući se sledećom alternativnom trasom: Bulevar oslobođenja – Dr Milutina Ivkovića – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića – Bulevar vojvode Putnika – saobraćajna petlja „Mostar” – auto-put.

U ovoj fazi radova linije javnog gradskog prevoza koje koriste ovu deonicu auto-puta E-75 u smeru od Niša ka Šidu kretaće se delimično izmenjenom trasom.

Autobuske linije 17, 18, 46 i 55 saobraćaju servisnom saobraćajnicom uz auto-put do privremenog prolaza u zoni ukinutog stajališta „Franše d'Eperea”, gde prelaze na suprotnu stranu kolovoza, zatim nastavljaju pravo do pasarele kod Hitne pomoći i dalje redovnom trasom.

Linije javnog prigradskog prevoza koje dolaze iz smera Mladenovca u zoni Dušanovačke petlje prelaze na suprotnu stranu kolovoza do pasarele kod Hitne pomoći i dalje nastavljaju redovnom trasom.

U suprotnom smeru, na delu od saobraćajne petlje kod Hitne pomoći do saobraćajne petlje „Autokomanda”, sve linije javnog prevoza koriste Oblakovsku ulicu kao alternativnu saobraćajnicu.

Zbog navedenih radova, doći će do privremenog ukidanja pojedinih stajališta javnog prevoza. Privremeno se ukida stajalište „Franše d'Eperea” (kod saobraćajne petlje „Autokomanda”) za autobuske linije 17, 18, 46 i 55 u smeru ka saobraćajnoj petlji „Mostar”.
 
Top