Radnici "Raške" nastavili protest blokadom saobraćaja

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Novopazarski tekstilci traže isplatu dugovanja

Radnici "Raške" nastavili protest blokadom saobraćaja




Beta | 02. 08. 2011. - 13:58h

Stotinak radnika Tekstilnog kombinata "Raška" iz Novog Pazara nastavilo je danas, drugi dan za redom, blokadu saobraćaja na regionalnom putu do Raške, zahtevajući da se reše njihovi problemi.
Policija vozače preusmerava na stari put Novi Pazar-Raška.

Bivša radnica "Raške" Milhata Grišević rekla je da će se radnicima koji blokiraju saobraćaj danas pridružiti kolege iz Sjenice, Tutina i Raške i dodala da im se do sada niko od nadležnih nije obratio.

"Od juče smo u štrajku, a niko od nadležnih ili iz opštine nije došao da razgovara sa nama. Nastavićemo sa blokadom puta i nećemo odustati od zahteva", rekla je Griševićeva novopazarskom Sto plus radiju.

Grupa od desetak radnika juče je pešice krenula ka Beogradu, gde će tražiti prijem kod premijera Mirka Cvetkovića, a posetiće i neko od stranih predstavništva u prestonici.

Novopazarski tekstilci traže isplatu dugovanja prema izvršnim sudskim presudama, koje su 31. maja ove godinje iznosile 8,4 miliona evra, kao i rešavanje statusa radnika koji su potpisali socijalni program sa bivšim rukovodstvom firme.
 
Natrag
Top