Šta je novo?

Radioamateri, pomozite!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.324
Radioamateri, pomozite!
Autor: Tanjug

Ugroženim područjima u okolini Kladova neophodna je pomoć radio-amatera kako bi se obezbedila kvalitetna komunikacija među spasilačkim ekipama.radio-stanice.jpg


Foto: Britanska ambasada/Flickr
"Neophodno nam je ljudstvo, pre svega radio-amateri, da se priključe organizaciji radiomreže za opasnost u Kladovu, pa pozivamo sve radio-amatere da se jave na telefon 0631410093", rekao je radio-amater iz Pirota Milan Radovanović, koji se od juče zajedno sa svojom opremom stavio na raspolaganje Kriznom štabu u Kladovu.
Ovaj član Radio kluba Pirot dobrovoljno se uputio u poplavama i bujicama ugrožena područja kako bi pomagao spasilačkim ekipama.


"Od juče sam ovde i već danas sa kolegom iz Bora krećemo na teren kako bi postavljali tehniku, a sve u cilju obezbeđivanja kvalitetne komunikacije među spasilačkim ekipama, što je od velike važnosti s obzirom da u ovakvim situacijama uobičajeni vidovi komunikacije poput mobilne telefonije i slično često zakažu", kazao je Radovanović.

Pirotski radio-amateri su učestvovali i u akcijama za vreme katastrofalnih poplava u Obrenovcu gde su takođe obezbeđivali komunikaciju između spasilačkih ekipa.
 
Top