rad sa unimetrom

Član
Učlanjen(a)
03.12.2009
Poruka
13
moze li netko da postavi opis,slike ili linkove kako se radi sa unimetrom,
da ispitam neke elektro komponente i provjerim stanja baterije u ovim novim elektro uredjajima
hvala !!!
 
Član
Učlanjen(a)
24.06.2010
Poruka
117
Које компоненте желиш да провериш? Дај неки пример да бих ти помогао
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.12.2009
Poruka
13
hteo bi da proverim da li je crkla baterija u mp3,jer daje mi da je puna a ne radi mp3 player.sem toga hteo bi da mi netko postavi shemu mp3 player-a sa spojevima kako se spaja sve u njemu,jer ja sam lemio spojeve al mi ne radi.
hvala
 
Član
Učlanjen(a)
24.06.2010
Poruka
117
Плејер ти можда не ради из других разлога а неки су да ти је firmware отишао или да си приликом пребацивања фајлова са рачунара на плејер извукао плејер без софтверског "искључивања". Ово друго можеш да провериш тако што ћеш видети да ли ти рачунар пријављује плејер кад га прикључиш на њега. Ако је до фирмера и ако имаш некакав дисплеј на плејеру онда ће дисплеј бити само осветљен без било чега на њему. Али да би видео да ли ти је исправан фирмвер и дисплеј, мора да ти ради батерија.

Батерију можеш да провериш тако што ћеш унимер да ставиш на DC подеок већи од називне вредности напона на батерији. То значи да ако је батерија на 4.5V ти ћеш ставити показивач на 20V а не на 2000mV. Онда пипалицама са унимера додирнеш изводе на батерији. Ако на батерији постоји конектор онда ће ти лакше бити да на пипалице ставиш жице пуног пресека довољно танке да додирну контакте на батерији. Ако ти унимер покаже - вредност нпр. -4.5 онда си погрешним пипалицама додирнуо контакте на батерији тј. поларитет није одговарајући. У суштини, то је та вредност само што ти показује да си обрнуо поларитет.

"Шему" за плереј ћеш тешко да нађеш, чак и никако. А и шта ће ти? Ако ти је батерија, фирмвер и плејер у глобалу исправан, лако ћеш повезати звучник. Како год да га повежеш он мора да ради јер код њега нема + и - па да погрешиш нешто.

Најбоље би било да сликаш плејер и батерију па да ставиш овде да видим како могу конкретно да ти помогнем јер је ово све уопштено. Решавај једно по једно па јави где си стао

Поздрав
Јошида
 
Član
Učlanjen(a)
04.08.2010
Poruka
42
Kako ti se zove unimetar?Zanima me da nadjem na netu sliku pa ti sve objasnim ili stavi sliku unimetra pa cu ti objasniti.
 
Član
Učlanjen(a)
03.12.2009
Poruka
13
hvala svima,,,sutra cu da nastojim ubaciti slike unimera i slike MP3-CE.Pa ćemo da vidimo šta se dešava.
 
Član
Učlanjen(a)
22.11.2009
Poruka
6
Jedina validna provera baterija je strujno.Postavi se unimer na strujno podrucje konkretno za baterije 1,5vdc 10 ampera i kratko se dodirnu polovi baterije, ako nema otklona ili je vrlo mali dzaba ako pokaze dobar napon.Pozzzzz
 
Član
Učlanjen(a)
31.08.2010
Poruka
2
Arčibalde, bojim se da ću te razočarati. Za pouzdan rad sa unimerom , pre svih crteža , uputa i linkova, neophodno je bar minimalno poznavanje ( i razumevanje) elektrotehnike I i elektrotehnikeII. Dakle, to ti je prvi korak
 
Natrag
Top