Šta je novo?

Računi nam stalno kasne, pa smo zakinuti za popust

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.537
Računi nam stalno kasne, pa smo zakinuti za popust

blic.rs

Uplatnicu dobijam posle 15. u mesecu, pa gubim pravo da komunalije platim pet odsto jeftinije.

423295_20infostan-foto-dalibor-danilovic-1_f.jpg


Ovakvu rečenicu ponovilo je više naših čitalaca iz različitih delova grada.


- Račun iz "Infostana" mi je stigao 15. decembra! I to poslepodne! Većina zaposlenih neće ni stići na vreme da plate isti dan. A ovo mi se dešava često. Nekada računi stignu i nakon 15. u mesecu - ogorčen je Nikola iz Ulice vojvode Stepe na Voždovcu.

On nam je poslao i koverat sa logom Infostana i datumom na poštanskom pečatu od 15. decembra.

Isti primer navodi i Dragiša M. iz Novog Beograda.

- Redovni sam platiša, ali ako mi ne stigne uplatica, gubim pravo na popust - kaže on.

U "Infostanu" objašnjavaju da sukcesivno štampaju i distribuiraju uplatnice objedinjene naplate, opštinu po opštinu, pa ne dobiju svi korisnici račune na kuću u istom trenutku.

- Od 2. do 8. decembra smo predali Pošti na uručenje sve uplatnice za korisnike. Domaćinstvima iz opština Rakovica i Zemun novembarski računi odštampani su poslednji, nakon čega su predati Pošti - navode u gradskom preduzeću.


Oni savetuju korisnike da preko upita stanja na sajtu preduzeća skinu elektronsku kopiju računa i plate, ne čekajući da im račun stigne poštom.

Popuste od pet odsto za plaćanje do 15. u mesecu koristi više od trećine od 650.000 Beograđana.


- Na novembarskom računu unapred je obračunato oko 300.000 popusta za korisnike koji plaćaju račune do polovine meseca. Popust od šest odsto obračunat je za 160.000 redovnih platiša koji su od majskog računa svakog meseca koristili popust, a od pet odsto za 140.000 korisnika koji od maja nisu baš svakog meseca plaćali na vreme - kažu u "Infostanu".
 
Top