Ovako...
Ovaj racunar radeo sve normalno do pre 3 meseca, imao sam samo jednu RAM memoriju od 512mb.Onda mu crkne napajanje(znaci uopste nije hteo da se ukljuci, krene 2-3 sekunde pa restart i tako u krug).Kupim novo napajanje, stavim i on radi bez problema(da napomenem da ga nisam nesto preterano dugo koristio posto nisam imao vreme, radeo je taj dan bez problema 3-4sata).
Sutradan, naletim na coveka prodaje ram 512mb, potpuno isti kao moj, Kingston KVR40064C25/512, razlika samo u godini proizvodnje, ova 2006, moja 2009godiste.
Ubacim ram, sve radi, lepo prepozna, prodje memtest(testirao sam ga 3.5 sata, memtest sam pokrenuo preko lubuntu diska).
Restartovanje sam slucajno primetio kada sam instalirao phpstorm(na xp sp3).Kad god sam pokrenuo ovaj program, posle neko vreme on se restartuje.Onda sam obrisao ceo hard(brisao sam i pomocu darika), instalirao xp sp2, xp sp3, win 7, win 7 sp1, ista stvar.
Sad je fazon, sto izgleda da se on ne restartuje kada se zagreje, vec kada se procesor malo jace optereti, kada su 2 ram memorije.
Ovaj program OCCT, pokrenem sa jednom ram memorijom, on odradi ceo test bez gasenja(tokom testa cpu konstanto na 100%, temperatura max 51C, naponi izgledaju dobro).Posle izbacim prvu, stavim drugu ram mem. isto odradi test bez greske(menjao sam i slotove i sve, menjao sam i ide kablove).Cim stavim 2 RAM, on ne moze ni 5 minuta da odradi test(ista i temperatura i sve).
Jos cudnje, sto kod mene program koji najvise trosi ram je google chrome, otvorim 10 kartica, ram ode na max, gotovo se ukoci, ali se ne restartuje.Restart se dogodi odjednom, kao da izvuces kabl iz struje, ne znam ni sam vise sta dovodi do toga.Opet napominjem, kada je jedna ram- sve u redu(ramove sam testirao i pomocu gold testa)...
Tako da vise ne znam ni ja sta je.Jedino izgleda da kupim nov pc.Krivo mi samo sto sam za ovaj za napajanje+rezac+ram dao skoro 5000din, kao budala, za te pare sam mogao ovakav ceo da kupim...Sad da ga nosim u servis(sa servisima imam mnogo losa iskustva), pa i oni da me oderu, a pre toga da me zavlace 10 dana, ne znam nisam pametan....