Putujete u Grčku? Više vam ne treba međunarodna vozačka

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Putujete u Grčku? Više vam ne treba međunarodna vozačka
Vozači koji nameravaju da svojim automobilom putuju u Grčku, više neće morati da u Auto-moto savezu Srbije (AMSS) pribavljaju međunarodnu vozačku dozvolu, piše na sajtu ove ogranizacije.

Izvor:B92

Za vožnju po većini zemalja Evrope i gotovo svim balkanskim državama dovoljna vam je srpska vozačka dozvola
Pored toga što više neće gubiti vreme na vađenje ovog dokumenta, vozači će uštedeti i 3.340 dinara koliko su morali da izdvoje za naknadu, razne takse i uverenje, prilikom pribavljanja međunarodne dozvole.

Iako mnogi vozači nisu vadili ovaj dokument pre odlaska u inostranstvo, jer iz iskustva znaju da im nije tražen na uvid, grčki propisi predviđali su da je za naše državljane, pored važeće srpske, obavezno da poseduju i međunarodnu vozačku dozvolu za upravljenje automobilom u toj zemlji.

Prema podacima sa sajta AMSS, međunarodna vozačka dozvola i dalje je obavezna u sledećim evropskim zemljama: Albaniji, Belgiji, Danskoj, Italiji, Lihtenštajnu, Monaku, Norveškoj, Nemačkoj, Rusiji, Francuskoj, Holandiji, Švajcarskoj, Švedskoj i Španiji.

Međunarodna vozačka nije vam potrebna ako automobilom putujete u: Austriju, Belorusiju, BiH, Bugarsku, Veliku Britaniju, Grčku, Estoniju, Litvaniju, Letoniju, Irsku, Kipar, Luksemburg, Mađarsku, Makedoniju, Maltu, Moldaviju, Poljsku, Portugaliju, Rumuniju, Slovačku, Sloveniju, Tursku, Ukrajinu, Finsku, Hrvatsku, Crnu Goru i Češku.
 
Učlanjen(a)
22.10.2016
Poruka
122
Ja već imam međunarodnu vozačku ali mi za Grčku treba vozna karta, pa ako oće neko da se zamjenimo ...
 
Natrag
Top