Putnik izbačen zbog rasprave o mestu

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Putnik izbačen iz aviona zbog rasprave o mestu













Izvor:
Blic.rs








Robi Koen, izraelski državljanin koji zbog poslovnih obaveza boravi u Srbiji, tvrdi da je 12. aprila bez razloga izbačen iz aviona „Jat ervejza“ uoči leta Beograd-Tel Aviv. Izvor „Blica“ koji je imao uvid u izveštaj o incidentu, pak, tvrdi da je Koen pravio probleme posadi „Jata“.


230072_0818-jat-foto-oliver-bunic_f.jpg



Izraelski biznismen ističe da je imao uredno rezervisanu i plaćenu kartu, ali da je prilikom ukrcavanja u avion njegovo mesto dodeljeno drugom putniku. Nedugo zatim izbačen je iz aviona.

- Rezervisao sam i kupio kartu za mesto u biznis klasi koje se nalazi do prozora. Međutim, dok sam se ukrcavao, službenik „Jata“ je olovkom na mojoj karti promenio broj sedišta i rekao mi da ću sedeti na mestu koje se nalazi pored prolaza. Kada sam ušao u avion, zamolio sam stjuardesu i putnika kome su dali moje sedište da mi dozvole da sednem do prozora jer imam dijagnostifikovanu klaustrofobija. Mirno sam im objasnio da, ukoliko ne budem sedeo pored prozora, mogu dobiti napad panike, zbog čega bi avion mogao da se prizemlji pre dolaska u Izrael. Iako su se oni složili sa mnom, posle nekog vremena došla su dvojica policajaca i izvela me iz aviona. Mirno su me otpratili do punkta za kontrolu pasoša, izvinili se na neprijatnosti i ostavili me tamo - tvrdi Koen.



234991_hro-izraelac_ff.jpg



Međutim, u izveštaju na koji upućuje izvor „Blica“ navedeno je da je Koen po ulasku u avion izrazio nezadovoljstvo mestom.

- Navodno je rezervisao jedno mesto, a dobio drugo, pa je počeo da viče na stjuardese i da preti da će „ako avion poleti, a on ne bude seo na željeno mesto, napraviti haos, pa će pilot morati da letelicu prinudno spusti u Bugarsku“. Reagujući na njegove pretnje, kapetan aviona Stevan Ignjatović naredio je da Koena odstrane iz aviona. Kapetan je smatrao da je putnik pretio i da bi njegovo ponašanje tokom leta moglo da izazove ugrožavanje bezbednosti vazdušnog saobraćaja i letelice - tvrde u izvori bliski „Jatu“.

Izraelski državljanin negirao je ove optužbe.
- Ako sam bio nasilan, zašto policija nije podnela protiv mene krivičnu prijavu ili me odvela u pritvor? Policajci su me odveli do pasoške kontrole i tamo me ostavili - pita se Koen.

Advokat Nikola Nikolić, pravni zastupnik Robija Koena, rekao je za „Blic“ da će podneti krivične prijave protiv „Jata“ i kapetana aviona, kao i tužbu za naknadu štete ukoliko zbog ovog incidenta njegov klijent bude pretrpeo poslovnu štetu.

 
Natrag
Top