Putem Uma ili putem Srca

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Ok, razmisljanja su nam uglavnom slicna, ali setimo se nedoumice, svih nas, iz nekog dela zivota: Sta bi bilo da sam tada reagovao drugacije, da sam cutao ili rekao neke reci ?
Da li bi buducnost krenula drugim tokom, imala neki drugaciji put ?
Mislim da se nedoumica iz naslova teme odnosi ipak na percepciju istoka i zapada, trazenja odgovora u glavi-umu ili ljubavi-srcu.
Mentalitet zapadnog sveta i hriscanstva je svet u kome zivimo i logicno je da u takvom okruzenju odgovore na sva pitanja trazimo u bogu.
Iako i na istoku imaju rec za pojam boga, on nije koncipiran kao zapadni, pre je entitet, inteligencija stvaranja, i tamo resenja i odgovore traze u glavi, u svom umu, unutar sebe.
Mislio sam na ovaj odnos u pitanju koliko imamo izbora pri odluci kojim putem ici.
Setimo se paralele izmedju istoka i zapada: kada covek poludi na istoku-on ubije sebe, kada se to desi na zapadu, taj covek uzme oruzije i pocinje da ubija druge oko sebe.
Koliko su izbori stvar "izbora", a koliko uslovljeni nasledjem i sredinom iz koje poticemo ?

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Ok, razmisljanja su nam uglavnom slicna, ali setimo se nedoumice, svih nas, iz nekog dela zivota: Sta bi bilo da sam tada reagovao drugacije, da sam cutao ili rekao neke reci ?
Da li bi buducnost krenula drugim tokom, imala neki drugaciji put ?
Mislim da se nedoumica iz naslova teme odnosi ipak na percepciju istoka i zapada, trazenja odgovora u glavi-umu ili ljubavi-srcu.
Mentalitet zapadnog sveta i hriscanstva je svet u kome zivimo i logicno je da u takvom okruzenju odgovore na sva pitanja trazimo u bogu.
Iako i na istoku imaju rec za pojam boga, on nije koncipiran kao zapadni, pre je entitet, inteligencija stvaranja, i tamo resenja i odgovore traze u glavi, u svom umu, unutar sebe.
Mislio sam na ovaj odnos u pitanju koliko imamo izbora pri odluci kojim putem ici.
Setimo se paralele izmedju istoka i zapada: kada covek poludi na istoku-on ubije sebe, kada se to desi na zapadu, taj covek uzme oruzije i pocinje da ubija druge oko sebe.
Koliko su izbori stvar "izbora", a koliko uslovljeni nasledjem i sredinom iz koje poticemo ?

Ovo mi liči na neko uniformisano shvatanje istoka i zapada,na nešto kao šta je pozitivno ili nije. Niti je zapad jedna uniforma a isto tako ni istok. Zapad o kojem vi govorite nije produhvljeni zapad a istok o kome vi govorite je po samo u nekim uskim krugovima takav kako ga vi opisujete.Danas je svet pomešan i verama i shvatanjima i vera nije podeljiva kako u temi piše jer ona se sastoji od svih elemenaza koje su u temi podeljene. Mislim nas sve istinske religije koje sve u sebi imaju isti temelj:Bog,čovek,ljubav,praštanje.
Sve ostalo je samo materijalna reklama i nije vera.

Član
Učlanjen(a)
03.09.2010
Poruka
1.184
illusion_love_test.gif

Ako gledate u ovaj tekst u sredini 24 sekunde i srca nestanu to znači da uvek um vlada vašim osećanjima :D:D:D

eeej...super stvarčica...a sad kako ja sve volim da znam...a kako ovo uspjeva???? :???:

Član
Učlanjen(a)
03.12.2009
Poruka
5.036
pa gledaj u ova slova i onda u jednom trenutku sva nestanu,pa postanu plavkasto-zelena...ali moraš bukvalno da piljiš u slova...:D

Možda je ovo zamka!:dntknw::stupid: Sad neko čita i smeje nam se! :lol:
Neko nas zeza!:lol:

P.S. I dalje vidim srca! wacko2:dntknw::monkey:

Član
Učlanjen(a)
03.09.2010
Poruka
1.184
hhahah...meni ovo fkt predsatvlja zagonetku...msm da je u pitanju neka optička varka...a ti što nam se smiju mogli bi neko objašnjenje da nam daju,da bar imamo neke koristi...:lol: :lol:

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Ja gled'o 30 i koji sekund.... Sad se vrtim u krug oko monitora,a kablovi nestaju... Znači li to da se više ne razumem u elektro instalacije!? :lol:

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Razum mi je dat da ukapiram, da sam zasrala idući za srcem.:lol:

Natrag