Putem Uma ili putem Srca

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
U svetu postoje dve vrste religija, obe istinite, znacajne, ali i obe suprotne jedna drugoj-religija uma i religija srca.
Budizam, Djainizam, Taoizam-religije duboke analize, religije duboke svesnosti, religije prosvetljenja.
Religije srca: Judaizam, Hriscanstvo, Islam, Hinduizam !
One veruju da put vodi kroz srce, da srce mora da se istopi u voljenom, u Bozanstvu.
Obe, iako razlicitih pristupa, vode ka istom cilju: oslobadjanju od EGA.
Znaci, put Meditacije i put Molitve.
Mozemo li da biramo ?
Ako znamo za razlike-verovatno, milje i okruzenje u kome postojimo, nam bas ovaj izbor i nedaje

Možemo li se izdići iz neznanja, možemo li postati vešta, pametna i savršena bića?

Nastavice se...

Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
Ali ja ne želim biti savršeno biće. Kad bih mogao da čapam od svake po malo ,to bi bilo najbolje...kada mi treba um,koristio bi navedene religije,kada mi treba osećanja koristio bih ove druge...
Mada nekad ne znaš kome da se prepustiš,srcu.....ili pameti.

Član
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruka
3.068
mA UM CARUJE A SNAGA KLADE VALJA U OVOM SLUCAJU JE MALO DRUGACIJE UM CARUJE A SRCE KLADE VALJA

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Šta vrijedi što um caruje kad snaga i umove valja.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mozemo li da biramo ?

"Blago tebi ako ti razum uvek u srcu prebiva."
Fridrih Šiler - nemacki pesnik

Mislim da nam je razum upravo zato dat,da mozemo da biramo,odlucujemo...Valjda bi idealno bilo kada bi srce i razum delovali harmonicno,zajednicki ali to cesto nije slucaj.Nekad verujem da razum ne igra nikakvu ulogu ako ne razumemo srce.Smatram da je sve to individualno,kako cemo kad reagovati,razumom ili srcem i zavisi od trenutnih okolnosti,mnogo cega.Ne bih ja bila tu iskljuciva niti kategoricna...
Evo,nedavno sam isla putem srca.Mozda nije bilo ispravno ali ni u jednom momentu se nisam pokajala i opet bih uradila isto.Mislim,da sam u tom slucaju poslusala razum,da bih propustila nesto prelepo...:)

Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
illusion_love_test.gif

Ako gledate u ovaj tekst u sredini 24 sekunde i srca nestanu to znači da uvek um vlada vašim osećanjima :D:D:D

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Zanimljivo,Zonki,ali kad bih gledala u taj krug vise od deset sekundi vise ne bi mojim osecanjima vladao ni razum ni srce,ne bih znala gde se nalazim,vec je pocelo da mi se vrti u glavi...Nego,jesi se ti "testirao"? ;)

Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
Zanimljivo,Zonki,ali kad bih gledala u taj krug vise od deset sekundi vise ne bi mojim osecanjima vladao ni razum ni srce,ne bih znala gde se nalazim,vec je pocelo da mi se vrti u glavi...Nego,jesi se ti "testirao"? ;)

Na ovo jesam...Sva srca su nestala pa su se pojavila u plavoj boji nakon nekoliko sekundi...Moraš da gledaš u slova,ne u srca inače će da te voza po sobi ;)

Natrag