Pušteni napadači na Tošića

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Pušteni napadači na Tošića

E. R. - V. T. | 27. oktobar 2010. 20:58


Nema prijave protiv vandala koji su išarali luksuzni automobil Zvezdinog beka. Ne zna se za šta će odgovarati simpatizeri Zvezde






MARKO Stojaković (20) iz Novog Beograda i Vladimir Gabel (22) iz Zemuna, koji su osumnjičeni da su pretili i vređali fudbalera Crvene zvezde Duška Tošića, pušteni su iz policije, saznaju "Novosti".
Njih dvojica u sredu nisu ni privedeni dežurnom istražnom sudiji Osnovnog suda u Beogradu, pošto se prema nezvaničnim informacijama, postavilo pitanje da li su napadači na supruga pevačice Jelene Karleuše uopšte i počinili krivično delo.
Ukoliko tužilaštvo odluči da ih procesuira, pretpostavlja se da će zatražiti potrebna obaveštenja od policije u redovnom postupku. Ukoliko se to ne dogodi, Tošić može sam da podnese privatnu krivičnu tužbu protiv njih za krivično delo oštećenje tuđe stvari za koje je propisana kazna do jedne godine zatvora.
Stojaković i Gabel se sumnjiče da su u Ulici Teodora Borockog vređali Tošića do je izlazio iz svog vozila. Optuživali su ga navodno da je kriv za lošu igru Zvezde u derbiju protiv večitog rivala Partizana, a na automobilu BMV su mu ispisali sprejom :"Ti ćeš da mi se k....., g.... malo".
Da više ništa nije sveto i da niko nije siguran, pokazuje hronologija napada na fudbalere i trenere u Srbiji prethodnih godina. Na igrače se nasrtalo u diskotekama, parkinzima, čak i na terenu i u svlačionicama! Bilo je šamaranja, pljuvanja, udaranja, do posebnog specijaliteta - paljenja automobila. Profesija fudbaler postala je tako jedna od nesigurnijih u našoj državi.


HRONOLOGIJA NAVIJAČKIH ISPADA
*14. oktobar 2000. - Prekinut večiti derbi na stadionu Crvene zvezde. Deo funkcionera i fudbalera Partizana fizički napadnut na terenu. Udarce su pretrpeli Nenad Bjeković, Saša Ilić...
*23. mart 2002. - Navijači Crvene zvezde motkama i bejzbol palicama na treningu nasrnuli na fudbalere. U Urgentnom centru završili Branko Bošković, Milenko Aćimović i Mihajlo Pjanović.
*15. avgust 2004. - "Grobari" kamenovali autobus sa fudbalerima Partizana, nezadovoljni remijem protiv Borca i nizom slabih partija pre toga
*11. januar 2005. - Zapaljen "pežo 206" beka Zvezde Marjana Markovića.
*17. decembar 2005. - Partizanovce Nenada i Bojana Brnovića, Đorđa Pantića i Milivoja Ćirkovića, zvezdaši verbalno pa fizički napali u klubu "Drama"
*27. februar 2007. - Automobil trenera Crvene zvezde Dušana Bajevića demoliran ispred "Marakane".
*28. april 2007. - Fudbaler Partizana Milivoje Ćirković pretučen u diskoteci u Inđiji. Njega je prvo vređala grupa navijača Crvene zvezde, a onda ga i fizički napala. Ćirković je dobio jak udarac u glavu.
*8. mart 2008. - Grupa navijača Borca iz Čačka pretukla je Solomona Opokua, fudbalera iz Gane, koji je bio na probi u tom klubu. Napad je imao rasističke pobude.
*11. april 2008. - Bačen "Molotovljev koktel" na džip Pavla Ninkova.
*28. avgust 2008. - Navijači Zvezde upali u svlačionicu i išamarali Ognjena Koromana.
*16. decembar 2008. - Grupa navijača Crvene zvezde pokušala je da napadne fudbalere Partizana u klubu "Rič" na Senjaku, gde su igrači slavili jesenju titulu.
*1. jun 2009. - Saša Ilić, danas fudbaler Partizana, a tada grčke Larise, napadnut je u Skadarskoj ulici. Iako je bio u društvu trudne supruge, trojica huligana su ga prvo vređala, a onda pokušali i da nasrnu na njega. Na sreću, bez uspeha.
*12. oktobar 2010. - Trojica navijača Crvene zvezde ušla, sa bakljama u rukama, u autobus reprezentacije Srbije u Đenovi, sa željom da se fizički obračuna sa golmanom Vladimirom Stojkovićem.


Izvor: Večernje novosti
 
Natrag
Top