Pušači slobodni samo u sopstvenom domu

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.020
Od četvrtka na snazi novi zakon

Pušači slobodni samo u sopstvenom domu

B. G. - V. T. - D. M.| 08. 11. 2010. - 20:00h| Foto: Reuters|Blic online

Za tri dana pušači će morati da promene dosadašnje navike. Cigaretu, kada počne da se primenjuje Zakon o zaštiti stanovništva od duvanskog dima, više neće moći da zapale na radnom mestu, u liftovima, hodnicima, čekaonicama... Isto će važiti i za škole, fakultete, bolnice, menze, biskope... Tamo čak neće postojati ni prostorija za pušače.

- Poslodavac u ostalim preduzećima, ustanovama i slično može, ali ne mora da otvori posebnu prostoriju za pušenje. Ona mora da ima ventilacioni sistem, koji je sastavni deo prostorije za pušenje i koji je fizički odvojen od drugog ventilacionog sistema - kaže za „Blic” dr Srmena Krstev, predsednica Komisije za prevenciju upotrebe duvana.

Pušenje od četvrtka tako neće biti moguće ni u javnom prevozu, odnosno u tramvajima, autobusima, trolejbusima, taksiju, avionu, ali ni u službenim vozilima. Strastveni pušači za dva dana moraće da biraju koje će kafiće, restorane i kafane da posećuju jer će ih u mnogima od ovih objekata u uživanju u nikotinu onemogućiti jasno istaknut znak „Zabranjeno pušenje”.

Pušenje će biti dozvoljeno
- u sopstvenom stambenom prostoru
- u ugostiteljskim objektima koji su manji od 80 kvadrata a koji se za to opredele
- u većim ugostiteljskim objektima, ali u odvojenoj prostoriji
- na radnom mestu u posebno određenim prostorijama

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Više mi smeta napadni miris parfema, volj neopranog tela i nehigijena usta, ali-Bože moj, to ne ugrožava tuđe zdravlje! U redu je ograničiti prostor za pušače, ljudima smeta-i u pravu su, ali ovo će biti prava hajka! Demokratijo, tako li ti beše ime, šta je ovo? A šta je sa gomilom fabrika koje truju ceo grad? Smejurija...

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Nista da se selimo u pancevo tamo taj zakon nevazi.
I to na vrh najvećeg dimnjaka, da "osvežimo" pluća! :D
Šalim se, ali me ovakve gluposti iznerviraju! Alkohol je deci široko rasprostranjen, droga takođe, lekova za narkomane koliko hoćeš, ali zapaliti cigaretu na ulici je smrtni greh! Dajte ljudima posao i mogućnost da normalno žive, dokle da se više zamlaćujemo sa trivijalnostima???
Samo da mi ne zabrane i avatar, kao propagiranje pušenja...

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Kod mene u firmi je od 11.11 zabranjeno pusenje u boravku gde odmaramo kad je pauza. I sada cemo morati 30 minuta svoje pauze da provedemo napolje u dvoristu sa sve toplim obrokom, kafom i cigarama. Bice to super zimska jakna, sneg do kolena, solja kafe cigara i sendvic u ruci pa udri po neprijatelju.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Ma nema veze, ostalo nam je još par zakona da regulišemo,i onda kao obećana zemlja postanemo lider EU! wacko2 Sve smo sredili i doveli u red, nema nezaposlenosti, korupcije, mita i kriminala, konačno je vreme da se krene u lov na pušače! Još koliko čujem, biće angažovan (pored državnih službenika) i svaki pojedinac, jer za svaki prekršaj o pušenju i prijavu istog-sledi novčana nagrada! Majko Srbijo...

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.020
O'ma da si promenio avatar, to je reklama za "malog Boru" iz Plejboja, objavljena davnih '80-tih. Znam, imala sam poster. ;-)

Šalu na stranu, ja sam bivši pušač i dim mi smeta, ali mi definitivno više smeta nehigijena i smog.
Mada, kad vidim majku kako ide ulicom i jednom rukom drži dete a drugom cigaretu, ne mogu ni da se protivim.
Ali je glupo ovo što pušači ne mogu da imaju bar jednu prostoriju u firmama, jer je stvarno bezveze gledati ih kako na zimi cupkaju ispred, samo da bi na miru mogli da popiju kafu i popuše cigaretu.

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Kod nas je od 100 ljudi njih 20 nepusaca :cry:

I opet vecina ispasta zbog manjine. :cry:

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Moram prokomentarisati i reci da se stvarno divim ovim ljudima sto svakim danom smisljaju nove nacine kako ovom narodu iskamciti i poslednji dinar iz dzepa. Onaj koji jos uvek ima posao, ( a svakim danom se boji da li ce ga do kraja radnog dana jos uvek imati), sa minimalnom platom (ako je uopste i ima), sa toliko briga na pameti kako ce preziveti ovaj mesec, skolovati decu, platiti racune za taj mesec, sedne negde na poslu da na miru popije kafu i popusi cigaru, mora jos i da strepi da li ce ga jos i kazniti zbog cigarete koju je zapalio?! Na svu muku jos i to ?! Mozete li zamisliti njihovu nervozu zbog svega i plus jos i nikotinsku krizu? Boga mi, ne znam da li ce ova njihova ideja izaci na dobro po zdravlje ostalih. Narocito njihovih sefova. :vorred: Mozda je trebalo da malo bolje razmisle pre nego sto su doneli ovakvu odluku, barem dok ne pocnemo normalno da zivimo, pa tek onda da se bavimo sporednim stvarima...

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Pa sta su trazili to su i dobili. Posto cemo da duvanimo napolje ondaK malo malo pa bolovanje pa kome se isplati. :D

Njima nece to garantujem.

Natrag