LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Punjeni krastavac






Potrebno je: nekoliko širih a kraćih svežih krastavaca, 150 g skute ili sremskog sira, pakovanje kisele pavlake, 3 struka mladog luka (samo beli delovi), so, biber.

punjenikrastavac.jpg




Prlprema: dobro oprati krastavce, odseći im gornji i donji vrh kako bi stabilnije stajali prilikom serviranja. Svaki krastavac po dužini oljuštiti šiljastim nožem kako bi se dobile zeleno-bele pruge. Tek sada ih preseći popreko, na pola i izdubiti nožem za dubljenje povrća. Na stranu ostaviti mesnate delove krastavca koje ste dobili prilikom dubljenja koji će poslužiti za ukrašavanje. U činiju sipati skutu, kiselu pavlaku, isitnjene semenke od krastavaca, sitno seckan beli deo mladog luka, posoliti i pobiberiti, prema ukusu, i sve dobro promešati da se masa ujednači. Nadevati polutke krastavaca a vrhove ukrasiti mesnatim delovima krastavca koji je ostao od dubljenja. Servirati na plitku činiju, ukrasiti grančicama svežeg aromatičnog bilja i držati u hladnjaku do služenja.


 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Filovani krastavac

FILOVANI KRASTAVAC

1.jpg

POTREBNO JE
4 krastavca srednje veličine, 250 g fete, sveža mirođija, 50 ml punomasnog jogurta, 50 g tanko sečene pršute

PRIPREMA
Krastavce dobro operite i odsecite im krajeve. Nožem ih mestimično oljuštite, da lepše izgledaju i svaki isecite popreko na manje komade. Komade izdubite i poređajte na tanjir. Od izgnječenog sira, jogurta i seckane mirođije napravite kremasti nadev i njime punite krastavce. Na svaki stavite po par listova veoma tanko sečene pršute, ohladite i poslužite.
 
Natrag
Top