Punili džepove varanjem Fonda za razvoj

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Punili džepove varanjem Fonda za razvoj


Policija u Kraljevu uhapsila je vlasnika preduzeća Aleksandar plast A. J.(1976) i vlasnika preduzeća Veljko plast i Raf 2009 D. R.(1973) iz Kraljeva.


v203851p0.jpg



Biznismeni su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopštenju se navodi da je policija u nastavku akcije suzbijanja korupcije podnela krivične prijave protiv 31 osobe sa područja Kraljeva, Beograda i Šapca, zbog osnova sumnje za zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Prema navodima policije, uhapšeni A.J. i D.R. su osumnjičeni da su tokom 2009. godine, po dogovoru, osnivali fiktivne radnje i preduzeća u cilju dobijanja strart–ap kredita za početnike kod Fonda za razvoj, pri čemu su fiktivno kupovali, prodavali i isporučivali različite mašine korisnicima kredita i time oštetili Fond za razvoj i sebi pribavili imovinsku korist od oko 20 miliona dinara.

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i biće privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Kraljevu, dodaje se u saopštenju.

(FoNet)
 
Natrag
Top