Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Psiholozi otkrili: Ovo su najštetniji crtani filmovi za decu

  • Začetnik teme maja_jevtic
  • Datum pokretanja
maja_jevtic

maja_jevtic

UREDNIK
#1
Psiholozi otkrili: Ovo su najštetniji crtani filmovi za decu
Ruski psiholozi sproveli su istraživanje nakon kojeg su saopštili imena crtanih filmova koji najštetnije deluju na um deteta.

Izvor: radiosarajevo

12618892505818d08b5d3a0920801541_v4_big.jpg


Foto: Screenshot
Na prvom mestu najštetniji crtani za decu je Maša i medved. U objašnjenju se navodi da se glavna junakinja Maša loše ponaša – pravi smicalice, gestikulacije... Naučnici kažu da će se to loše odraziti na decu koja mogu da pomisle da je takvo ponašanje normalno.

Crtani film Maša i medved je popularan ne samo u Rusiji već i u Italiji, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Indoneziji, kao i na Istoku. Popularnost devojčice Maše u muslimanskom svetu u vezi je s činjenicom da joj je glava pokrivena maramom, stoji u istraživanju.

Američki "Monster High" osvojio je drugo mesto na rang-listi. Psiholozi smatraju da vokabular likova iz crtanog filma može da pokvari decu.

Sunđer Bob Kockalone zauzeo je treće mesto na listi jer je glavni lik previše sebičan i stalno kritikuje odrasle.

Na četvrtom mestu je američki klasik Tom i Džeri. Stručnjaci smatraju da se glavni likovi mačke i miša ponašaju nedolično.
 

Top