Psihološki roman "Niz svetlost i tamu" - Ilija Manasijević

Član
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
2
Pozdrav svima, ja sam Ilija, iz Bujanovca sam, volontiram za kanadski časopis "Ljudi govore", imam 18 godina, a u 17. sam objavio psihološki roman prvenac "Niz svetlost i tamu", i želim da ga ovde predstavim.
icon_biggrin.gif
Izdat je januara ove godine, u okviru izdavaštva Književne Omladine Srbije iz Beograda.

"Light up the darkness!" - izreka koja može jednostavno da opiše roman, ili još bolje, ukaže na poruku koju on nosi.
Pisanje, such a loveable job, ne želim da gledam toliko strogo kao posao umesto zadovoljstvo, ali ukoliko i pogledam, to ne menja činjenicu da je to posao koji najviše volim da radim, koji me je spasao od svega lošeg što mladost nudi i posao u kojem želim svim srcem da uspem. Uveliko pišem naučnu fantastiku, očekujem (ali i dosta ulažem) i spremam "bum". Težak je put preda mnom, ali nije neprelaziv jer sam kroz pisanje naučio princip kako biti srećan u životu, tako da sada sve ide glatko! Mislim na pravi način, jer misli opet i pokreću sve.

Kod:
[URL="http://www.sendspace.com/file/ua4icc"]Download PDFOnline.pdf from Sendspace.com - send big files the easy way[/URL]
- ovo je link za download odlomaka iz romana.
icon_biggrin.gif


Knjiga je dostupna preko PM-a, na wthsticky@hotmail.com, na sajtu dobra-knjiga.com, u svim većim knjižarama u Srbiji i na sajtu Književne omladine Srbije.

Cheers!
icon_biggrin.gif
 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.997
Низ светлост и таму - аутор: Илија Манасијевић, Бујановац

Низ светлост и таму - аутор: Илија Манасијевић, Бујановац

Жанр: роман
ИСБН: 978-86-7343-167-3

niz_svetlost_i_tamu1.jpg

Да ли се све наше сфере, нама познате и скривене, могу уклопити у једну целокупну људску судбину којом ћемо бити задовољни? Да ли оне могу обележити живот једним јасним, заувек упамћеним и непроменљивим временским периодом, који уједно у себи садржи дом људске патње, али и среће? Да ли заиста живот представља највећи изазов када зарад његовог наставка морамо да се суочимо са прошлошћу и победимо њене кошмаре? Роман „Низ светлост и таму“ управо својим садржајем залази у дубину људских осећања и сећања, и из ње читаоцу даје одговоре на та питања.
Његова узбуркана и трагична, а истовремено и тема пуна топлине, читаоцима открива срж оне најтеже битке на овом свету – битке човека са самим собом, у којој је његова душа велико бојно поље, у којој су емоције истовремено и невине и криве, у којој су тишина и безвредне приче савршено усклађене и у којој уморан дух човека након напора једино помоћу вере у спас може устати изгребаних колена и доћи до светлости која чека на крају тунела. Ако верујете да се једног јутра Сунце неће стидети да вам да топлину, и ако верујете да вам током ноћи уобичајени шапат ветра усамљености уместо туге може неким другачијим значајем показати скривену срећу и пут ка њој, онда ће вас овај роман научити како да тај пут свесно следите.
***
Свако ново пријатељство и љубав; свака нова истина и тајна научена или доживљена, чини нас богатијим – вреднијим бићем него што смо били. Живот има смисла, ако вас тај смисао испуњава радошћу и добротом коју ћете великодушно поклањати другима – племенитост је велика врлина. Не треба се плашити живота, јер је највећи неуспех страх од неуспеха или страх од живота.
Јунаку романа,,Низ светлост и таму,, Херку, требало је храбрости онда када се нашао пред вратима ка којима је ходао читав живот. Није дозволио да се изгуби, него се окренуо себи, својој суштини и имао срећу да види и осети чисту магију тренутка, магију чисте љубави, и на тај начин, сазна све о себи.
Сазнавши све о себи, одговорио је на питања: да ли је прошлост наш оков или водич за будућност, или можда место где треба сахранити своје грешке?
После тога ништа више није исто.

Избор: Косрбије.рс

Nadam se da se ne ljutite, link koji ste ostavili ka ovom sajtu morala sam da obrišem, jer je to pravilnikom našeg foruma zabranjeno, pa sam zato tekst prebacila ovde, da se ipak može pročitati.
Želim Vam sreću u promovisanju i prodaji.
:yea:
Svako dobro!


 
Natrag
Top