Psihološka studija horor književnosti

Član
Učlanjen(a)
19.06.2012
Poruka
51
Bese na nekom it forumu, zaboravio sam koji.
Pa pitao sam malo vise o samom istrazivanju. Sta je poenta toga? Da vidite koji profili ljudi cita horor knjizevnost, koji profili ne vole horor knjizevnost,... Kao psiholog morali bi da shvatite odma sta hocu da kazem :).
 
Član
Učlanjen(a)
01.08.2013
Poruka
9
Ja sam samo psiholog, a ne vidovnjak. Često postoji velika razlika između onoga što neko želi da kaže i onoga šta zaista kaže... :D
Elem, poenta je da uradimo ozbiljno istraživanje. Horor kao žanr, naročito literarni, gotovo nikada nije bio predmet ozbiljnije psihološke studije, stoga, može se reći da je ovo pionirski poduhvat. Pored toga, vršimo validaciju i par instrumenta koje ćemo prevesti i prilagoditi našem jeziku. Sve to radimo u saradnji sa autorima tih instrumenata.... Strpite se još malo, da završimo istraživanje i da ga objavimo. Onda će biti više prostora za diskusiju o samim varijablama istraživanja. Dok istraživanje traje nije preporučljivo mnogo raspravljati o tim segmentim, prije svega zbog onih koji tek trebaju da pristupe popunjvanju upitnika, a možda čitaju sve te diskusije, ne želimo da kompromitujemo istraživanje, zar ne? :D
Uzgred, ako imate na raspolaganje neke muške ispitanike koji su voljni da učestvuju - pošaljite im link! :D
 
Član
Učlanjen(a)
01.08.2013
Poruka
9
930-ak ispitanika do sada, još nekolicina muških ispitanika i gotovi smo sa terenskim dijelom! Hvala svima koji su učestvovali, a momci, ne stidite se, hehe!
icon_biggrin.gif
 
Član
Učlanjen(a)
19.06.2012
Poruka
51
Setih se ove teme. Pa reko da pitam sta je sa tim rezultatima? Jel bar bilo ko dobio neku "analizu" ili ste vi dobili samo sta vas je zanimalo...?
 
Natrag
Top