Šta je novo?

Prve školske ljubavi

  • Začetnik teme Andjela 7
  • Datum pokretanja
Andjela 7

Andjela 7

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.776
Prve konkretnije simpatije javljaju se obično u petom ili šestom razredu osnovne škole. Deca počinju da se zaljubljuju i suočavaju s novim vrstama odnosa, a roditeljima naklonost njihovog deteta prema suprotnom polu počinje da predstavlja veliki izazov. Dobro je ako je dete otvoreno i iskreno, pa vas upozna s novostima u svom životu jer ćete tako lakše kontrolisati buduće događaje.

Naime, posmatranje detetove prve zaljubljenosti roditeljima će otkriti i njihov stepen samopouzdanja. Zato je dobro da otvorite oči i gledate šta se dešava.
Na primer, ako vam ćerka kaže da je dečko pozvao u bioskop, najbolje je da se konsultujete s njegovim roditeljima i da se dogovorite o vremenu izlaska i ko će doći po njih. Deca danas uglavnom komuniciraju SMS-om i interneta, zato ponekad proverite te poruke. Ukoliko vam se čini da treba, obavezno održite predavanje na temu "Pristojno i nepristojno komuniciranje", ali tako da im ne otkrivate koliko znate o njihovom dopisivanju.

Devojčice obično govore više o prvoj ljubavi, otvorenije su, a osećanja prema suprotnom polu izmeniće se nekoliko puta tokom dana - od ljubavi života do najvećeg neprijatelja. Dečaci neće govoriti o svojim osećanjima prema devojčicama ili ih čak neće biti ni svesni, a posebno su osetljivi na zadirkivanje prijatelja. Zato - čuvajte njihovu tajnu.

Izvor: BLIC, E. B.
 
Ulukiora

Ulukiora

Član
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruka
3.068
Dobro je sto ja nemam prvu ljubav.
 
Top