Šta je novo?

Provera Arene pred Evropsko prvenstvo u Beogradu

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.323
Provera Arene pred Evropsko prvenstvo u Beogradu
Evropsko prvenstvo u atletici 2017. godine biće održano u Beogradu, a već sada su počele pripreme za to takmičenje.

Izvor: B92,


ass.rs
Lokalni organizacioni odbor, zajedno sa svim pratećim službama koje su zadužene u širokom spektru oko organizacije Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici koje će biti održano od 3. do 5. marta 2017. u beogradskoj „Kombank areni“ napravili su prvu inspekciju Arene.

Upoznati su sa svim detaljima oko planova, zadataka kao i svih pratećih sekvenci koji moraju da se „ispeglaju“ do početka ovog velikog sportskog događaja, koji će Srbiju i našu prestonicu staviti u žižu evropske sportske javnosti.

Članovi Lokalnog odbora, veoma studiozno, detaljno su prikazali način na koji će sve službe delovati, gde će se nalaziti prostorije za medije, sudije, takmičare i funkcionere. Naše organizacione sposobnosti, naše gostoprimstvo i ozbiljnost s kojom se pristupa svakom ovakvom projektu, bilo da se radi o kulturnom ili sportskom događaju, nebrojeno puta su dokazane. Još uvek za neke sportske priredbe, i dan danas služe kao primer i etalon organizacionih sposobnosti.

Beograd je sposoban da i najveće zahteve kolokvira na najbolji način, pa je jasno da će i ovaj zahtevni događaj organizovati na vrhunskom nivou.

Već sada su svi sektori do u najsitnije detalje predstavili svoje programe, ideje i projekte. Dakle, predstavljen je koncept kako će teći program, pre i za vreme takmičenja, tačna realizacija za sve prateće sektore, od medija, preko protokola, rada volontera, bezbednosnih službi do same realizacije celokupnog sportskog dela takmičenja.

Treninzi će se odvijati u novoj atletskoj dvorani na Banjici, zagrevanje pred samo takmičenje u "maloj Areni" koja je u fazi potpune rekonstrukcije upravo zbog EP kraljice sportova. Očekuje se dolazak preko hiljadu učesnika i preko 10.000 gostiju iz cele Evrope.
 
Top