Markpo: Isto tako, kad covek umire, desava se obrnuti proces, Bog uzma od materije dah zivota koji je dao, telo odlazi u grob, a tom prilikom dusa se gubi.
QUOTE=Nelsim: Ovo je netacno jer Hristos jasno govori da telo mogu ubiti, ali ne i dusu.[/QUOTE]
Nelsime, u gornjrm komentaru izneo sam bibliusjki izvestaj kako je stvoren covek
Biblijski sam dokazao da dusa postoji samo dotle dok su dah zibvotni i telo zajedno, a kad se rastave kako je spajanjem nastla dusa, tako rastavljanjem nestaje.
Hristova izjava koju si naveo, ne suprti toj tvrdnje. Isus samo kaze da ljudi mogu vam oduzeti fizicki zivot, ubiti telo, ali ubijanjem tele ne mogu ubiuti licnost cije osobine su zabelezene u knjigama na nebu. Tj. Iako neprijatelji mogu ubiti telo. ali spasnje koje Bog daje svojim slugama, to nije u vlasti tiranina ni ubice, to ne mogu unistiti. Dakle to ne doikazuje da dusa sivi i onda kad se rastavi dah zivotni od tela..[/QUOTE]
Za rec "dusa" u Isusovoj izjavi upotrebljena je Gr rec psuche sto znaci: dah,, zivot, ili dusa. Ova rec je u NZ na 40 mesta prevedena kao ZIVOT ili zivoti. Dok je na 58 mesta prevedena kao dusa.[/QUOTE]
Bog je jasno rerkao: "Jer si prah i u prah ces se vratiti."1. Mojsojeva 3,19.
"I vrati se prah u zemlju,kako je bio, a dah se vrati k Bogu koji ga je dao." Propovednik 12,7.
"Izadje iz njega, dah , i vrati se u zemljuu svoju ;TAJ DAN PROPADNU SVE POMISLI NJGOVE." Psalam 146,4.
Za svoga prijatelja Lazara, koji je bio umro, OIsus je rekao: "Lazar zaspa, nego idem d aga probudim." Jovan 11,11-14. Dakle, Isus smrt naziva SPAVANJEM. Kad covek spava ne zna sta se sa njim desava niti sta se oko njega desava, poitpuno je nesvetan.
U viziji proroku Jezekilju receno je: "Ovako govori Jahve Gospods ovim (mrtvim) kostima: EVO, DAH CU SVOJ UDAHNUTI U VAS, I OZIVLJECETE." Jezerkilj 37,5. Stvarnost.
Vidis, Nelsime da je to biblijsko ucenje. Sve sam ti iz Biblije naveo.
Zato je za nas hriscane VASKRSENJE jedina nada. "BLAZEN JE I SVET ONAJ KOJI IMA DEO U PRVOM VASKRSENJU NAD NJIM DRUGA SMRT NEMA OBLASTI." Otkrivenje 20,6.