Promijena kriterijuma Božje Crkve i izgovori za zablude

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Nisam rekao da pisci SZ svi redom negiraju vaskrsenje, vec da su pisci pre doba Isaije o vaskrsenju nagadjali i nisu o tome nista znali..

Nije ni to tačno Jov jasno kaže da će biti vaskrsenje, o vaskrsenju je pisao David koji je živio 300 godina prije Isaije i koji je sigurno to prenio Solomonu, kjnigu o Jovu je napisao Mojsije. U Bibliji nema kontradikcija svo Pismo je od Boga nadahnuto i u njemu nema teoloških neistina osim ako nisu prikazane u negativnom svjetlu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nije ni to tačno Jov jasno kaže da će biti vaskrsenje, o vaskrsenju je pisao David koji je živio 300 godina prije Isaije i koji je sigurno to prenio Solomonu, kjnigu o Jovu je napisao Mojsije. U Bibliji nema kontradikcija svo Pismo je od Boga nadahnuto i u njemu nema teoloških neistina osim ako nisu prikazane u negativnom svjetlu.

Pricas gluposti.

Knjigu Psalama je pisalo vise autora a ne samo David, pisanje seze sve do 460. p.n.e , a Isaija je ziveo oko 760. p.n.e, tako da pisanje te knjige obuhvata ceo period ukljucujuci i period zivota samoga Isaije, pa je logicno da postoje i Psalmi koji govore o vaskrsenju a koji su pisani pod njegovim uticajem..
To opet ne rusi moju pricu, da je Isaija prvi uveo nauku o vaskrsenju...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Pricas gluposti.

To si dokazao ti. Ja sam već dokazao sa stihovima da nisi upravu.

Knjigu Psalama je pisalo vise autora a ne samo David, pisanje seze sve do 460. p.n.e ,

Nikakav arg. jer sam ti već naveo da je Jov smatrao da će biti vaskrsenje, a Mojsije je to zapisao 1500. BC

Dakle tu nauku imamo već pri pisanju SZ na početku.

a Isaija je ziveo oko 760. p.n.e, tako da pisanje te knjige obuhvata ceo period ukljucujuci i period zivota samoga Isaije, pa je logicno da postoje i Psalmi koji govore o vaskrsenju a koji su pisani pod njegovim uticajem..

Opet loš izgovor kada se ta nauka pojavljuje 1500 BC.

To opet ne rusi moju pricu, da je Isaija prvi uveo nauku o vaskrsenju...

Itekako ruši tvoju nauku. glupo je da nešto dokazuješ sa rasponom godina u Pslamima kada je to nemoguće dkazati da je bilo kasnije, ja sam već dokazao da je bilo 1500 BC. Kada je Mojsije pisao knjigu o Jovu. Osim toga cijeli žrtveni sistem je ukazivao na Isusa koji je vaskrsnut 3. dana. Što znači da je još tada bilo poznato vaskrsenje.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ako postoji neka tema na kojoj ima mnoštvo besmislenih reči onda je to ova ubedljivo.
Razlog je nepoznavanje duhovnog aspekta i to je tako očigledno inače nebi se čak i Bogojavljenska voda pominjala ismevajući.
Evo malo materijala za nevernike:

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ovdje ćmo dalje da vidimo kako su vavilnoske crkve promijenile kriterijume iz Biblije i koji je biblijski kriterijum prave Hristove crkve.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovdje ćmo dalje da vidimo kako su vavilnoske crkve promijenile kriterijume iz Biblije i koji je biblijski kriterijum prave Hristove crkve.

Aha, ''vavilonsko - misterijska veza'' jel tako Tripo :)
Eh adventisti, ista vam prica i vama i masonima, cudno to zar ne Tripo?...

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Koga predstavlja simbol žene u Bibliji?

Koga predstavlja kurva iz Otkrivenja 17. glave? Ko su njene ćerke (takođe kurve)?

Koja crkva upozorava ljude na ova Božja proročanstva? Adventisti kažete? Hvala na besplatnoj reklami.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Adventisti Sedmoga dana upozoravaju ceo svet...

1. Anđeoska vest

Rev 14:6 I videh drugog anđela gde leti posred neba, koji imaše večno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakom plemenu, i jeziku i kolenu i narodu.
Rev 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dođe čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.

2. Anđeoska vest

Rev 14:8 I drugi anđeo za njim ide govoreći: Pade, pade Vavilon grad veliki: jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode.

3. Anđeoska vest

Rev 14:9 I treći anđeo za njim ide govoreći glasom velikim: Ko se god pokloni zveri i ikoni njenoj, i primi žig na čelo svoje ili na ruku svoju,
Rev 14:10 I on će piti od vina gneva Božijeg, koje je nepomešano utočeno u čašu gneva Njegovog, i biće mučen ognjem i sumporom pred anđelima svetima i pred Jagnjetom.
Rev 14:11 I dim mučenja njihovog izlaziće va vek veka; i neće imati mira dan i noć koji se poklanjaju zveri i ikoni njenoj, i koji primaju žig imena njenog.

Rev 14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.

Natrag