Promena Startup zvuka - Windows 7

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
240
Zeleo bih da znam ako je moguce da mi neko objasni kako da promenim zvuk ili pesmu pri pokretanju (paljenju) kompjutera. Imam windows 7 Angry Birds gomilu stvari mogu da promenim a ona pesma pri paljenju mi se nimalo nesvidja. Nadam se da neko moze to da mi detaljnije objasni, bicu mu puno zahvalan.

UREDNIK
Učlanjen(a)
26.09.2010
Poruka
1.000
Imaš u Control panel opciju Sound. Pritiskom na istu (1) uđi u podešavanja zvuka pa izaberi panel Sounds (2)
Posle toga imaš odabir zvučnih šema, ukoliko su instalirane odnosno nisu uklonjene prilikom prerade Windows OS-a i izaberi drugu šemu (3) ili isključi zvuk koji se čuje prilikom logovanja deštikliranjem opcije (4).
Posle toga pritisni Apply pa OK (5).

pugEnoP.png

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
240
Razumem da mogu da menjam zvucne seme i to je u redu ako zelim nesto svoje, ali ja bih da to promenim a ne da iskljucim zvuk koji se cuje prilikom logovanja sto si ti stavio pod brojem 4. Znam da se zvucne seme nalaze u
( C:\Windows\Media ), i tamo to mogu da menjam, ali neznam gde se nalazi ovo sto meni treba, a zeleo bih da to bude nesto saljivo. Voleo bih to da mi objasnis ako je izvodljivo.
Inace hvala na ovom gore odgovoru.

UREDNIK
Učlanjen(a)
26.09.2010
Poruka
1.000
Za to što želiš potrebno je editovati imageres.dll fajl koji se nalazi u C:Windows/System32 folderu uz pomoć, recimo Resource Hacker programa...
Pošalji mi kopiju imageres.dll fajla (ili uploaduj negde - veličina je oko 19 MiB) i zvuk koji želiš...

Ili promeni sam pomoću programa u linku pri dnu posta.

warnsmall.png Pažnja: Pogrešna modifikacija sistemskih fajlova prouzrokovaće neupotrebljivost sistema!!

Rad je jednostavan:

• Morate biti ulogovani kao Administrator.
  • Pre svega napraviti kopiju imageres.dll fajla!
  • Kliknuti na Play za proveru trenutno podešenog Startup zvuka
  • Klikom na Replace izaberite fajl u .WAV formatu koji želite za Startup zvuk prilikom startovanja sistema (Taj izabrani .wav fajl mora biti uvek dostupan među fajlovima u kompjuteru!! Najbolje je da kreirani zvuk prebacite u fasciklu /Windows/Media)
  • Klikom na Restore vraća se na Default zvuk

ssc.jpg
U .rar arhivi se nalazi i default Startup zvuk za Windows 7
:download:

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
Password: www.serbianforum.org

warnsmall.png Napomena: komandom "sfc /scannow" sistem će poništiti sve modifikacije i vratiti sistem na predviđeno stanje - Default.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
240
Hvala jos jednom. Radio sam sa tim programom (uspesno) za ikonice pa cu pokusati i ovo za zvuk. Ovo bih ja voleo licno da uradim, ali ako bude nekih nejasnoca obraticu ti se ponovo.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
240
Moze li ovo malo jasnije:
Kada pokrenem Resource Hacker idem na "File" pa na open i onda otvorim
"imageres.dll" posle toga otvorim "WAVE" tu se nalazi fascikla sa brojem "5080"
a u njoj tockic i kad pustim "Play WAVE" cuje se ona muzika pri pokretanju racunara.
E sad kako dalje, jer odatle mi nije jasno, ako moze malo detaljnije.

UREDNIK
Učlanjen(a)
26.09.2010
Poruka
1.000
Moze li ovo malo jasnije:
Kada pokrenem Resource Hacker idem na "File" pa na open i onda otvorim
"imageres.dll" posle toga otvorim "WAVE" tu se nalazi fascikla sa brojem "5080"
a u njoj tockic.

...a u njoj točkič 1033?!?

Ukoliko je tako, onda:

Klik na njega (točkić 1033) desnim dugmetom pa na Replace resource, posle toga na Open file with new resource... i izaberi .wav fajl koji želiš da bude zvuk pri pokretanju. (Taj izabrani .wav fajl mora biti uvek dostupan među fajlovima u kompjuteru!! Najbolje je da kreirani zvuk prebaciš u fasciklu /Windows/Media)
Takođe, taj .wav fajl moraš prethodno, klikom na njega desnim dugmetom, otključati za neometani pristup (Unblock)

Kada izabereš fajl klikom na Replace resource, upiši u polja sledeće kao na slici ispod:

Pod Resource Type: WAVE (1)
Pod Resource Name: 5080 (2)
Pod Resource Language: 1033 (3)
LHBfmHz.png

... i klikni na Replace.

Posle toga u meniju Resource Hacker izaberi File i Save.

Proveri pritiskom na Play WAVE da li je sve uspešno odrađeno i prebaci kreirani imageres.dll u Windows/System32 folder

warnsmall.png Pažnja: Pogrešna modifikacija sistemskih fajlova prouzrokovaće neupotrebljivost sistema!!

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
240
Hvala ljudino, ti si genijalac i izvini ako sam te previse opteretio.
Uspelo mi je i sa onim programom bez nekih problema.

Natrag