Prolećna salata

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Prolećna salata

1.jpg

Potrebno je: 2 šake lista maslačka, 2 šnite slanine, 2 kuvana jaja, 100 g feta sira, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike soka od sveže ceđene pomorandže, struk vlašca, so i biber po ukusu.

Dobro operite maslačak i odvojite cvetove od zelenog dela, pa iscepkajte na manje delove ili stavite cele u činiju za salatu. Jaja isecite na kolutove, a vlašac sitno iseckajte i dodajte u salatu. Sipajte sok od pomorandže i maslinovo ulje, pobiberite i posolite po ukusu, ali ne preterujte jer su feta sir i slanina slani. Slaninu isecite na trake i propržite u tiganju, a sir izdrobite i stavite u salatu.

(Večernje novosti)

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
PROLEĆNA SALATA

1.jpg

POTREBNO JE
3 veze rotkvica, 300 ml majoneza posnog, kašika susama, perca od dve veze mladog crnog luka, so

PRIPREMA
Rotkvice operite, očistite, pa nekoliko komada isecite na kolutove i ostavite za dekoraciju, a ostale isecite na manje komade. Susam blago propecite na suvom tiganju i ubacite ga u seckane rotkvice. Perca mladog luka operite, prosušite i sitno iseckajte, pa sjedinite s rotkvicama i susamom, te posolite po ukusu. Deo majoneza ostavite za ukrašavanje, a ostatak pomešajte s rotkvicama i lukom. Sve lagano izmešajte, prelijte majonezom i ukrasite kolutovima rotkvica. Operite malo listova rotkvica, iseckajte ih i dekorišite salatu.

(Blic žena)

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Prolećna salata

6c3aKJr.jpg


Potrebno je: glavica zelene salate, 4 kuvana jajeta, veza rotkvica, 2 struka mladog crnog luka, kašičica senfa, so, biber, maslinovo ulje, sirće balzamiko vinsko ili obično.

Zelenu salatu isecite na tanke rezance, izmešajte sa seckanim mladim lukom, rotkvicama i belancima kuvanih jaja. Ovako spremljenu salatu prelijte sosom napravljenim od senfa, sirćeta i ulja, koji ste prethodno posolili i pobiberili. Salatu pospite narendanim žumancima i poslužite.

(Novosti)
 
Natrag
Top