Program za rezanje CD/DVD

Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Nije program za rezanje jedini garant kvalitetnog bekapa na optički medijum. Ako sam dobro shvatio treba da bekapuješ data disk, disk sa podacima. To je čisto kopiranje, nema dodatnih zahvata, tipa pravljenja video diska, video dvd, mp3 muzičke kolekcije, audio diska. Bekap data podataka je manje više lak posao za bilo koji program za rezanje. Mislim da je ovde najznačajniji kvalitet medijuma i ispravnost hardvera - dakle veze do rezača i samog lasera u rezaču. U pravilu toliko važni podaci se bekapuju na najmanje dva mesta i to na različite medijume. Moj predlog je - dva optička medijuma - verifikovana posle rezanja - jedan za eventualno korišćenje - drugi na suvo, mračno i dobro temperirano mesto i da ga staviš u čitač pisač samo ako onaj drugi bude oštećen i to da ga kopiraš i napraviš novi za korišćenje. Ako je super važno - kupi i jedan usb flash disk dovoljnog kapaciteta, snimi podatke na njega i zaboravi da postoji sve dok ti ne zatreba nova kopija za češće korišćenje.
 
Član
Učlanjen(a)
12.02.2010
Poruka
10
Za proveru, da li je disk dobro narezan - u okviru Nera postoji programčić Nero DiscSpeed (u starijim verzijama Nera - CDSpeed,pod Toolkit), koji između ostalog radi i tu proveru tj. skenira narezani disk i izbacuje žuta i crvena polja na mestima gde materijal nije dobro narezan.

Nero-CDDVD-Speed_4.jpg

Program može i posebno da se preuzme, npr. ovde:

Kod:
http://www.softpedia.com/progDownload/Nero-CDDVD-Speed-Download-5984.html
 
Član
Učlanjen(a)
08.01.2013
Poruka
35
Drugovi potreban mi je neki program za kvalitetno rezanje CD/DVD diskova. Imao sam nero 8 ali recimo kada kopiram DVD film kasnije se koci. Da li je u pitanje brzina ja stavljam x16 dal treba manja ili veca.

Hvala unapr...

zamijeni te rijeci snimanje sa stavljanje case, kako bi ti casu vode bolje i sigurnije stavio dal polahko il brzo?
tako isto i taj nero uvjek, al bas uvjek kad imas vremena pristavi ga i na 2x ako imas toliko vremena (naravno te brzine ti nekad nece dozvoliti tipovi medija)
 
Član
Učlanjen(a)
06.01.2010
Poruka
333
Potrazi na netu i neku ocerupanu verziju tj Lite verziju Nera dosta dobro radi,mada ja za te stvari ipak vise volim EASY CDDA extractor verzija 11 i 12
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.333
Nero je dobar,za te stvari,ali sto sporije narezivanje je dugovecnije i bolje za DWD i za CD.
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.333
Preporucio bih ti DVD RW dok se ne naviknes na bilo koji program za rezanje da ne bi unistavao CD-ove.
 
Natrag
Top