Progon Kristove crkve - Nije sluga veći od svoga gospodara. Ako su mene progonili, i vas će progoniti

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Današnje verske vođe, ne da ne smeju da kritikuju društvo i narod kao što je to radio Isus, proroci i evanđeoski propovednici, već narodu podilaze na razne načine. To podilaženje narodu se ogleda kroz opravdavanje narodnog gneva usmerenog protiv nebitinih i nevažnih stvari koje nemaju veze sa duhovnošću i duhovnim vrednostima te pokušavaju stalno da narod predstave tako reći kao neko nevinašce ugroženo od nekih zlih pojedinaca, državnika itd.

Narod se dakle opravdava u svom ludilu i gnevu, u svojim nepromišljenjim akcijama, ne ukorava se javno ispoljavanje besa, gneva, mržnje u tom narodu pa se često problem usmerava ka pojedincima, ka marginalnim grupama. Zato takva vera ne menja čoveka.

Šta bi bilo kada bi propovednici radili ono što su radili Isus, evanđelisti i proroci? Narod bi ustao protiv takvih propovednika isto kao što je ustao protiv Isusa, evanđelista i proroka.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Da li je danas bolja situacija? Ne. Narod većinski odbacuje Hrista, ne živi po načelima Hristovom.

I ti si odbacio Krista, Spasitelja i Boga Isusa Krista. Dakle, sveti Pavao svjedoči baš ovako: Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

A ovako ti govoriš o Kristu, izjednačavajući ga sa sotonom:

već je Isus samo Čovek i Satana samo stvoreno biće. Oni su "bog" u položaju..
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346

Kako prepoznati pet faza vjerskog progona​


Kao što ćete vidjeti, progoni ne dolaze niotkuda. Oni se grade u kulturi tijekom vremena dok se ne pretoče u strašna djela, pri čemu oni koji ih nanose - bez oklijevanje sebi pravdaju sve što učine.

Dok analiziramo ovih pet faza, teško je tvrditi da već nismo debelo ušli u četvrtu fazu u Europi i u Americi, te da sada polako ulazimo u završnu fazu.

Faza 1. Stvaranje stereotipa o ciljanoj skupini

Za stvaranje stereotipa potrebno je uzeti neku osobinu ili opservaciju ograničenog broja ljudi, generalizirati je kako bi se opisala cijela skupina, a zatim to neprestano ponavljati istom jačinom. I tako je tijekom 1960-ih i 1970-ih u medijima stvorena karikatura o katolicima i drugim kršćanima koji slijepo vjeruju u Bibliju, koji su seljaci, mrzitelji znanosti, licemjeri, staromodni, i tako dalje.

Katolici su također posebno optuženi za neurotično samooptuživanje i mržnju ili odbojnost prema seksualnosti. Osuđeni smo kao seksistička institucija popunjena svećenicima koji su seksualno ugroženi, ili su homoseksualci, ili pedofili. Označeni smo kao autoritarna instituciju koja je zapela u prošlosti, te s previše restriktivnim pravilima. Uglavnom, kako to stereotipi već pokazuju, katolici su tužni, ljuti, dosadni, zaostali i represivni. Za mnoge koji prihvaćaju ove stereotipe, mi smo smiješna – čak i tragična – skupina koja je zaostala u praznovjerju prošlosti, nesposobna da odbaci “okove” vjere.

Opća klima ove vrste stereotipa postavlja temelje za sljedeću fazu.

Faza 2. Omalovažavati ciljanu skupinu zbog navodnih zločina ili ponašanja

Kako raste intenzitet plasiranja stereotipa, katolike i druge kršćane koji nisu slijedili ideologije kulturne revolucije se opisuje kao zatucane, štetne za ljudsko dostojanstvo i slobodu, netolerantne, mrzitelje, netrpeljive, nepoštene, homofobne, reakcionarne ili zapravo loše ljude.

Povijest Crkve se također opisuje samo u vidu nabrajanja lošeg i represivnog ponašanja poput križarskih ratova i inkvizicije, odnosno mrzili smo Galilea i cjelokupnu znanost. Nema veze što je Crkva osnovala sveučilišta i bolnice, što su mnogi veliki znanstvenici bili svećenici, što je Crkva bila pokrovitelj umjetnosti, te što je propovijedanje Evanđelje donijelo red i civilizaciju u barbarska vremena nakon pada Rimskog carstva. Kritičari ih neće ni spomenuti, odnosno zasluge će pripasti svima osim Crkvi i vjeri.

Rezultat ovoga je stvaranje gnjeva prema vjernicima u društvu, te danas normalnim postaje javno iskazivanje anti-katoličke mržnje bez ikakvih posljedica.

Faza 3. Marginalizirati ulogu ciljane skupine u društvu

Nakon što se utvrdi (netočna) premisa kako su Crkva i vjera vrlo loše za društvo, pa čak i štetne za ljudsko dostojanstvo i slobodu, kritičari nastavljaju prema sljedećoj fazi kojoj je cilj protjerati Crkvu na društvene margine.

Mnogi u sekulariziranoj kulturi na vjeru gledaju kao nešto što mora nestati. Oni će možda dopustiti pjevanje neke naše pjesme unutar četiri zida crkve, ali vjera mora biti protjerana iz javnog diskursa.

U ovoj fazi postaje sve neprihvatljivije odnosno nedopustivo da bilo tko spominje Boga, moli javno ili na bilo koji način uključi svoju kršćansku vjeru u pitanja javne politike. Jaslice i božićna drvca se više ne smiju pojavljivati na javnim prostorima, čak ni u školama! Nemojte ni razmišljati o spominjanju Isusa ili mu javno zahvaliti za neko postignuće. Možda bi mogli zahvaliti pjevačici Madonni, ali nikako ne pravoj Madonni, Isusovoj Majci.

LGBT zajednice mogu se postaviti kako žele i dijeliti kondome po lokalnim školama, ali kršćani ne smiju ni pisnuti … znate već, zbog odvojenosti Crkve i države …

Faza 4. Kriminalizacija ciljane skupine ili njihovog rada

Sve je više sudskih tužbi usmjerenih protiv Crkve i drugih kršćana koje se usude živjeti svoju vjeru. Na primjer, u više slučajeva se prisiljavalo katoličke bolnice da pružaju informacije s preporukama za pobačaj, a farmaceute se prisiljavalo da moraju osigurati “hitnu kontracepciju” (tj. abortifacient poznat kao pilula za dan poslije). Nekoliko dobrotvornih ustanova Katoličke Crkva koje se bave posvajanjem su već izgubile dozvolu za rad jer ne žele dati djecu gay parovima.

Jasno je iz ovoga da se kršćansko ponašanje pokušava kriminalizirati i da taj trend raste u ovoj današnjoj kulturi, te signalizira početak gubitka vjerske slobode. Mnogi zaista osjećaju kako je sasvim pravedno, posve politički korektno što se nastoji eliminirati utjecaj vjere na javno djelovanje.

Faza 5. Otvoreno proganjanje ciljane skupine

Ako se sadašnji trendovi nastave, kršćani – pogotovo vjerske vođe – neće biti daleko od suočavanja s teškim kaznama, odnosno zatočeništvom. Već sada su u Kanadi i dijelovima Europe uhićeni neki predstavnici katoličkog klera i optuženi za “zločine iz mržnje” zbog propovijedanja katoličkog nauka o homoseksualnim činima.

Progon počinje gubitkom zaposlenja, onda tužbom, pa velikim novčanim kaznama, i na kraju slijedi zatvor za one koji odbijaju poštivati nove norme u društvu. Ne vjerujete? Zvuči previše alarmantno? Ali izgleda kao da smo prilično blizu pete faze. Sami zaključite.

Zato se trebamo pripremiti.

Za one koji misle kako Bog ovo ne bi dopustio, zapamtite: Bog je dopuštao i vrijeme, i mjesto i ljude za progone od prvoga dana. Sam Isus nije bio izuzet od toga, a rekao nam je da će i nas svijet mrziti (npr. Ivan 15, 18-25).

A knjiga Otkrivenja kaže: Otk 13,10: Je li tko za progonstvo, u progonstvo će ići! Je li tko za mač, da bude pogubljen, mačem će biti pogubljen! U tom je postojanost i vjera svetih.

Dakle, Gospodin dopušta neke patnje i mučeništva, zbog vjere, i traži od nas da izdržimo. Nitko od nas to ne traži, ali za neke od nas će u ovoj sve više militantno-sekularnoj kulturi doći progoni većih intenziteta i učestalosti. Ali ne zaboravite: Oni koji trpe zbog naviještanja vjere, te žive hrabro, imaju najviše časti u Kraljevstvu Božjem.

Ostanite čvrsto u vjeri!
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Kada bi kritika društva bila prava, progoni bi bili na sasvim drugačijoj osnovi od one o kojoj pišeš.


Ovde je sama crkva upletena u ideološko-političke okvire zbog kojih trpi. Time o sebi stvara lažni dojam da je 'progonjena' i sebi pripisuje lažno mučenitvo, ali sve u nedostatku prave revnosti zbog koje bi stvarno bila omrznuta.


Kada bi religiozne vođe koji sada kukaju zbog navodnog progona stvarno bile revnosne, kritikovali bi duh mržnje, gneva, nacionalizma, zaverologije koja vlada u narodu.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Faza 4. Kriminalizacija ciljane skupine ili njihovog rada

Sve je više sudskih tužbi usmjerenih protiv Crkve i drugih kršćana koje se usude živjeti svoju vjeru

Zašto su se “tradicionalni” katolici našli na nišanu tajne službe?​


Nedavno smo bili šokirani viješću da su sigurnosni analitičari FBI-a izdali upozorenje o “tradicionalnim” katolicima i mogućnosti da bi mogli biti upleteni u organizirane protuvladine ili rasističke skupine.

Dopis koji je izdao terenski ured FBI-a u Richmondu u Virginiji, identificirao je ove “tradicionalne” katolike kao protivnike Drugog vatikanskog koncila koji pohađaju latinsku misu. Mnogi su bili šokirani kada su čuli da bi katolici mogli biti pod istragom kao mogući subverzivci, teroristi, čak i otvoreni neprijatelji države.

U stvarnosti, trebali bismo biti zahvalni zviždaču zbog otkrivanja ovog dokumenta koji dosta toga otkriva. Čvrst je dokaz da katolici nisu paranoični kada osjete neprijateljstvo vlade prema vjernicima. Također, pokazuje paranoju političke klase kada su u pitanju vrijednosti i stavovi katolika. Katolici su protiv vlasti? Katolici su rasisti bijele rase? Stvarno?

Zašto Američkim vlastima smetaju, i čega se Američke vlasti boje kad su u pitanju “tradicionalni katolici”, da su postali predmet posebne obrade i tretmana FBI-a? Samo im ovo može smetati.

1. “Tradicionalni” katolik je netko tko vjeruje u ono što Crkva naučava (i uvijek je naučavala) i tko živi na način koji odražava tradicionalni judeo-kršćanski moral - zašto ovo smeta Američkim vlastima?

2. "Tradicionalni” katolici se protive pobačaju - zašto ovo smeta Američkim vlastima?

3. Glavno postignuće Pro-Life pokreta – čiji su “tradicionalni” katolici sastavni dio – je prošlogodišnja odluka Vrhovnog suda Amerike kojom se ukida Roe protiv Wadea - zašto ovo smeta Američkim vlastima?

4. Za "tradicionalne” katolike Brak je brak: doživotna veza između jednog muškarca i jedne žene. A ljudska priroda je nepromjenjiva - zašto ovo smeta Američkim vlastima?

Ovaj incident s FBI-jevim dokumentom o kriminaliziranju 'tradicionalnih' katolika potpuno razotkriva srž anti-kršćanske ljevice, u ovom slučaju Američke a jednako je i u najvećem dijelu ostatka svijeta. Također ovo pokazuje kako se sigurnosni sustav Američke države pretvorio u nadzorni aparat u stilu komunističke Kine koji ugrožava prava svih građana.

Amerika i FBI ispunjava i Evanđelje – posebno peto poglavlje Mateja, gdje u svojim blaženstvima Isus kaže: “Blago vama koji trpite progonstvo zbog pravednosti; vaše je kraljevstvo nebesko.”

Ovo dokazuje da su “tradicionalni” katolici u pravu u svom razumijevanju katolicizma. Crkva čini pravu stvar.

I FBI to zna.
 
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
978
Evo kako su katolici svoju vjeru donijeli u zemlje Južne i Srednje Amerika

1711779839298.png

Oni su imali Bibliju, a mi zemlju.
I rekoše nam: Zatvorite oči i pomolite se.
Kada smo otvorili oči, oni su imali zemlju a mi Bibliju.
1. REKLI SU: NE UBIJAJ... A ubili su preko 8 miliona naše braće.
2. REKLI SU: NE KRADI... A ukrali su nam bogatstvo, zlato i srebro.
3. REKLI SU: NE POŽELI ŽENU BLIŽNJEGA SVOGA...A silovali su udate žene, tinejdžerke i devojke.
4. REKLI SU NE LAŽI..A lagali su sa krstom u ruci.

Autor: Trinity Cruz
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Evo kako su katolici svoju vjeru donijeli u zemlje Južne i Srednje Amerika


Oni su imali Bibliju, a mi zemlju.
I rekoše nam: Zatvorite oči i pomolite se.
Kada smo otvorili oči, oni su imali zemlju a mi Bibliju.
1. REKLI SU: NE UBIJAJ... A ubili su preko 8 miliona naše braće.
2. REKLI SU: NE KRADI... A ukrali su nam bogatstvo, zlato i srebro.
3. REKLI SU: NE POŽELI ŽENU BLIŽNJEGA SVOGA...A silovali su udate žene, tinejdžerke i devojke.
4. REKLI SU NE LAŽI..A lagali su sa krstom u ruci.

Autor: Trinity Cruz

Ja bih ipak vjeru poklonio činjenicama, umjesto ovim tvojim sotonskim podvalama.

A činjenice stoje ovako. U Južnoj Americi koju su 'zaposjeli' katolici 90-tak posto stanovništva ima gene i domorodaca. U Sjevernoj Americi, koju su zaposjeli (tvoji) protestanti, ovaj postotak je ispod 4%. Za one koji će na ovo zinuti, pripomenut ću da su tvoji protestanti (očito bitange i hulje) robu koju su trampili s Indijancima prethodno zarazili smrtonosnim virusima.

Čitaj i čuj ovo:

Sredinom 19. stoljeća, u Britanskoj Kolumbiji (današnja Kanada) primijenjen je biološki rat nad Indijancima. Pod vidom humanitarne pomoći, pripadnici anglikanske crkve su pripadnicima plemena Irokezi isporučili veliku količinu pokrivača koje su koristili oboljeli od velikih boginja. Zaraza je pokosila starosjedilačko stanovništvo, jer nije bilo imuno na ovu zaraznu bolest.

P.S. Kainose, zar te nije sram i strah od Boga?
 
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
978
Anglikanci su skoro pa katolici, tipična tradicionaln crkva. I oni će da plate za svako zlo koje su učinili. Ali ovaj mali slučaj je ništa na ono gore što sam postavio.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Ali ovaj mali slučaj je ništa na ono gore što sam postavio.

Uobičajeni prikaz španjolske inkvizicije uglavnom je hrpa laži, koju su engleski i nizozemski propagandisti izmislili i proširili u šesnaestom stoljeću tijekom svojih ratova sa Španjolskom, i koje su ponavljali zlonamjerni ili zavedeni povjesničari kako bi održali sliku o Španjolskoj kao naciji fanatika. (Rodney Stark, Lažna svjedočanstva - Raskrinkavanje stoljeća protukatoličke povijesti)

Ali ovaj mali slučaj je ništa na ono gore što sam postavio.

Nije toliko iznenađujuće da su ovakve laži cvjetale u doba vjerskih ratova u Europi. Ali nema opravdanja za neodgovorne suvremene „znanstvenike“ koji nastavljaju podržavati takve tvrdnje, zanemarujući izvrsna istraživanja o inkviziciji prošlih naraštaja. Koliko god se to činilo nevjerojatnim, novi povjesničari inkvizicije otkrili su da je španjolska inkvizicija, u usporedbi sa sekularnim sudovima diljem Europe, bila dosljedan primjer pravde, suzdržavanja, nepristrana suđenja i prosvijećenosti.

U popularnoj kulturi termin „Inkvizicija“ gotovo je pa sinonim za mučenje. Kao što John Dowling objašnjava: „Sveta inkvizicija je remek-djelo među svim izumima papinske okrutnosti …. Nemoguće je da bi i sam Sotona smislio groznije sprave za mučenje i prolijevanje krvi."

Ovo je možda najveća laž od sviju! Svi su sudovi u Europi koristili mučenje, ali Inkvizicija je to činila puno manje nego drugi sudovi. Kao prvo, crkveni je zakon ograničavao mučenje na jednu sesiju od najviše petnaest minuta, a uz to se nije smjelo naškoditi životu ili tijelu niti se smjela proliti krv! Nadalje, postoji širok konsenzus o tome da su zatvori kojima je upravljala Inkvizicija bili najudobniji i najhumaniji u Europi - zabilježeni su primjeri „kriminalaca u Španjolskoj koji su namjerno bogohulili kako bi ih se prebacilo u zatvore inkvizicije".

(Rodney Stark, Lažna svjedočanstva - Raskrinkavanje stoljeća protukatoličke povijesti)

"Nisam rimokatolik i nisam napisao ovu knjigu kako bih obranio Crkvu. Napisao sam je kako bih obranio povijest". - ovim riječima Rodny Stark završava Uvod svoje knjige.

Ali ovaj mali slučaj je ništa na ono gore što sam postavio.

Koji mali slučaj? To da ste potpuno istrijebili domoroce u sjevernoj Americi?. Dakle, što kažeš na činjenice i podatke da “ni geni više ne rastu tamo gdje stane protestantska čizma”? Manje od 4% sjevernoameričkih domorodaca, za razliku od 90-tak posto u Latinskoj Americi gdje dođoše katolici?
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top